Nieuwsagentschap

Hoe meer Facebookgebruikers, hoe minder corruptie

MEDIA
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAAT

Laaggelegen wijnregio’s in Spanje, Italien Californië zullen tegen het einde van deze eeuw niet meer leefbaar zijn, blijkt uit onderzoek van verschillende Franse instituten. Maar nieuwe regio’s worden geschikt, waaronder België, Nederland en zelfs Denemarken.

VN

Het klimaatagentschap van de VN wordt geconfronteerd met “ernstige financiële uitdagingen”. Regeringen stellen niet voldoende middelen ter beschikking, terwijl de takenlast van het agentschap voortdurend groeit.

DIERENWELZIJN

Bijna 6 op de 10 baasjes van huisdieren willen voor hun dier dezelfde medische zorgmogelijkheden als voor mensen. Dat zegt onderzoek van de universiteit van Glasgow bij diereneigenaren in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Oostenrijk.

TECHNOLOGIE

Een langdurige studie bij een kwart miljoen mensen concludeert dat er geen verband is tussen het gebruik van mobiele telefoons en het risico op hersentumoren. Lange tijd heerste daar twijfel over.

GAZA

Het Operaplein in Antwerpen kleurt vandaag rood van de klaprozen: een gezamenlijke actie waarmee humanitaire organisaties een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren in Gaza eisen.

STRESS

Stress tast niet enkel onze gezondheid aan, maar heeft ook een invloed die verder gaat dan het individu, zegt nieuw onderzoek in Science. De toename van stress in de samenleving kan uiteindelijk ook de gezondheid van de hele planeet aantasten.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

De programmering van filmfestivals is de afgelopen dertien jaar diverser geworden en het aantal vrouwelijke cineasten is toegenomen. Dat is de conclusie van een analyse van zeshonderd filmfestivals wereldwijd.

WETENSCHAP

Grote multinationals financieren academisch onderzoek in Afrikaanse universiteiten en binden academici aan zich met lucratieve postjes, schrijft een groep Zuid-Afrikaanse professoren. Als die bedrijven ongezonde producten verkopen en de wetenschappers onderzoek doen naar volksgezondheid, vormt dat een “ernstig belangenconflict”.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo