Nieuwsagentschap

Helft meer overstromingen in tien jaar tijd

EXTREEM WEER
Alle nieuws

Meer nieuws

DEELFIETSEN

De deelfietsen die in steeds meer Europese steden opduiken bieden grote kansen voor de economie en de volksgezondheid.

E-WASTE

Tweedehandse auto’s op weg naar Afrika worden volgepropt met oude televisies, ijskasten en computers. In veel gevallen zijn die defect, en dat is een inbreuk op de internationale wetgeving rond elektronisch afval.

TRANSPORT

De commissie-Juncker moet de uitstootnormen voor vrachtwagens met bijna een kwart verlagen tegen 2025. Dat is de opmerkelijke vraag van tientallen multinationals als Ikea, Carrefour, Nestlé en Unilever, en zelfs verschillende transportkoepels.

POLEN

Polen heeft de Europese Milieuwetgeving geschonden door houtkap toe te laten in het Białowieża-woud, een van de laatste ongerepte wouden in Europa. Dat stelt het Europees Hof van Justitie vandaag (dinsdag) in zijn vonnis.

KLIMAATVERANDERING

De historische klimaatgrens tussen het droge westen en vochtige oosten van de Verenigde Staten is ongeveer 225 kilometer opgeschoven naar het oosten, stellen wetenschappers van de Columbia University in de VS. Ze wijzen de klimaatverandering aan als belangrijkste oorzaak.

HONGER

Geen honger meer in de wereld, of ‘nulhonger’ is een van de doelen van de Verenigde Naties voor 2030.

MILIEU

Een derde van de wilde dieren in de VS is met uitsterven bedreigd, stelt een alarmerend rapport van drie grote Amerikaanse natuurbehoudsorganisaties.

SAHARA

De Sahara is in de voorbije honderd jaar een tiende groter geworden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo