Nieuwsagentschap

Gezondheidszorg in Guinee nog niet hersteld na ebola

EBOLA
Alle nieuws

Meer nieuws

BIODIVERSITEIT

Volgens nieuw Duits onderzoek is meer dan een derde van de totale populatie van mensapen in Afrika bedreigd door mijnbouwconcessies, een gevolg van de stijgende vraag naar mineralen zoals kobalt en lithium.

ECOWAS

De lidstaten van Ecowas hebben dit weekend besloten om een groot deel van de sancties tegen Niger, Guinee en Mali op te heffen. Het West-Afrikaanse regionale samenwerkingsverband wil de banden met de drie militaire regimes opnieuw aanhalen na een periode van crisis.

 

KLIMAAT

Tegen 2030 zullen naar schatting 33 procent meer meisjes - of bijna 40 miljoen - een hoog risico lopen door de klimaatcrisis in een kindhuwelijk te belanden. Dat blijkt uit nieuwe schattingen van Save the Children.

VOLKSGEZONDHEID

Nigeria kampt met een ernstige uitbraak van difterie. Duizenden mensen zijn besmet en honderden mensen hebben al het leven gelaten. Een lage vaccinatiegraad en een wereldwijd tekort aan een cruciaal medicijn zwengelen de ernst van de uitbraak aan.

GEZONDHEID

Meer dan 70 procent van alle werknemers in de wereld zullen tijdens hun carrière blootgesteld worden aan extreme hitte. Maar ook pesticidevergiftiging en bepaalde kankers worden gelinkt aan de klimaatcrisis, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

ISRAEL-PALESTINA

Het aantal aanvallen op de gezondheidszorg in Gaza is hoger dan in enig ander recent conflict wereldwijd. Sinds het begin van de oorlog zijn er elke maand gemiddeld 73 aanvallen per maand, blijkt uit cijfers van de WHO.

MENTAAL WELZIJN

Wandelen of sporten in een omgeving met veel verschillende planten, bomen en uitzichten is tot acht uur langer heilzaam voor de geest dan een uitstap in minder diverse natuur. Dat blijkt uit onderzoek in het gezaghebbende vakblad Nature.

GEZONDHEID

Wetenschappers van de universiteit hebben een AI-strategie ontwikkeld om een middel te identificeren in de strijd tegen de ziekte van Parkinson. De aanpak is niet alleen tien keer sneller dan conventioneel onderzoek, maar ook duizend keer goedkoper.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo