Nieuwsagentschap

Gevluchte Eritrese journalisten werken verder vanuit Ethiopië

ERITREA/ETHIOPIË
Alle nieuws

Meer nieuws

AI

Er is geen ontsnappen aan: kunstmatige intelligentie – of AI van het Engelse Artificial Intelligence – verandert de wereld. Het feit dat dit op de korte tot middellange termijn een invloed op personeelsbestanden en tewerkstelling zal hebben, wordt steeds duidelijker, zegt Niusha Shafiabady, hoogleraar Computerintelligentie.

MALARIA

Een Aziatische muggensoort speelt een prominente rol bij de opmars van resistentie malaria in Afrika, zegt onderzoek in Nature. De mug verspreidt zich bijzonder snel en kan het hele jaar door overleven.

JEMEN

Er is een doorbraak in het dossier van de FSO Safer, de verlaten olietanker die al sinds 2015 jaar een tikkende tijdbom vormt in de Rode Zee. De Verenigde Naties kondigen aan dat de bergingswerken eindelijk kunnen beginnen.

EGYPTE/ERITREA

Egypte heeft gisteravond (donderdag) zeven Eritrese asielzoekers uitgezet, in samenwerking met de Eritrese ambassade in Cairo. Twee weken geleden werden er ook al acht Eritreeërs gedeporteerd, berichtte het Vluchtelingen Platform Egypte, een lokale ngo. 

 

RIVIEREN

Vorig jaar verwijderden Europese landen bijna vijfhonderd barrières uit rivieren. “Een record”, stelt het vandaag verschenen rapport van Dam Removal Europe.

MODE

Katoenen kleding van Zara en H&M blijkt gelinkt aan illegale houtkap in Brazilië. De Britse milieuorganisatie Earth Sight kon bijna een miljoen ton grondstoffen volgen van de Braziliaanse Cerrado tot de Aziatische kledingfabrieken waar katoenen T-shirts voor beide merken in elkaar worden gestikt.

BIODIVERSITEIT

In bossen waar hout op verantwoorde wijze wordt geoogst leven veel meer grote bedreigde zoogdieren dan in bossen zonder certificering. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht op initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

ARMOEDE

Een juiste bril doet het inkomen van mensen in lage-inkomenslanden met gemiddeld een derde stijgen, blijkt uit onderzoek in Bangladesh. Geen enkele andere gezondheidsingreep heeft zo’n impact op het inkomen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo