Nieuwsagentschap

Geen staatshoofden op cruciale milieuconferentie in Canada

POLITIEK
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

Er is nog nooit zo weinig ijs geweest op de vijf grote meren op de grens tussen de VS en Canada sinds het begin van de metingen, vijftig jaar geleden. De voorbije winter was uitzonderlijk warm, maar volgens wetenschappers zijn de ijsomstandigheden al decennialang gestaag aan het verslechteren.

VOEDING

Indien we vlees en zuivel af en toe links laten liggen vermijden we de uitstoot van een hele hoop broeikasgassen en bovendien gaat onze levensverwachting omhoog. Dat heeft Brits-Canadees onderzoek in Nature nu onomstotelijk bewezen.

POLITIEK

Het gebruik van onze persoonsgegevens en de beïnvloeding die daaruit kan voortvloeien, maakt mensen soms bijzonder onwennig. Maar datagebruik in kiescampagnes is momenteel niet per sé een bedreiging voor de democratie, stelt Brits onderzoek nu.

PLASTIC

Amerikaanse onderzoek heeft kleine plastic deeltjes aangetroffen in 88 procent van de geteste stalen zeevruchten, varkens- en rundvlees, kip en vleesvervangers.

MILIEU

Als de hele wereld zou consumeren zoals de Belgen, zouden de natuurlijke hulpbronnen nu zaterdag 23 maart al opgebruikt zijn. “Ons systeem loopt tegen de grenzen van de planeet aan”, zegt het WWF.

VOGELGRIEP

Bij verschillende pinguïns op sub-Antarctische eilanden is vogelgriep vastgesteld. Onderzoekers maken zich zorgen voor de grote broedkolonies, maar voorlopig lijken de gevolgen beperkt.

BOSSEN

Jonge boompjes overleven beter in ongerepte bossen dan op plaatsen waar al houtkap heeft plaatsgevonden – zelfs als die al hersteld zijn. Dat toont onderzoek op Borneo aan.

CYPRUS

Na jaren van verbetering is de illegale vangst van trekvogels op Cyprus door de georganiseerde misdaad opnieuw sterk toegenomen. Voorbije herfst zijn 435.000 trekvogels gedood - 90.000 meer dan het jaar ervoor, en dat heeft gevolgen voor heel Europa.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo