Nieuwsagentschap

Geen plaats voor Olympische Winterspelen in een warmere wereld

KLIMAATVERANDERING
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

Er is nog nooit zo weinig ijs geweest op de vijf grote meren op de grens tussen de VS en Canada sinds het begin van de metingen, vijftig jaar geleden. De voorbije winter was uitzonderlijk warm, maar volgens wetenschappers zijn de ijsomstandigheden al decennialang gestaag aan het verslechteren.

VOEDING

Indien we vlees en zuivel af en toe links laten liggen vermijden we de uitstoot van een hele hoop broeikasgassen en bovendien gaat onze levensverwachting omhoog. Dat heeft Brits-Canadees onderzoek in Nature nu onomstotelijk bewezen.

POLITIEK

Het gebruik van onze persoonsgegevens en de beïnvloeding die daaruit kan voortvloeien, maakt mensen soms bijzonder onwennig. Maar datagebruik in kiescampagnes is momenteel niet per sé een bedreiging voor de democratie, stelt Brits onderzoek nu.

PLASTIC

Amerikaanse onderzoek heeft kleine plastic deeltjes aangetroffen in 88 procent van de geteste stalen zeevruchten, varkens- en rundvlees, kip en vleesvervangers.

ENERGIETRANSITIE

De populairste sport ter wereld, voetbal, wordt steeds groter. Kan de sector blijven groeien en tegelijkertijd zijn CO2-uitstoot naar beneden halen om te voldoen aan de internationale klimaatdoelstellingen?

WATERKWALITEIT

Goed nieuws nu het badpakkenseizoen volop is aangebroken: volgens een nieuw rapport van het Europese Milieuagentschap is de waterkwaliteit in bijna alle badplaatsen binnen de EU “uitstekend”, maar er zijn kanttekeningen te maken bij de beoordeling.

OBESITAS

De levenspartners van zestien Europese leiders en staatshoofden hebben een samenwerking op poten gezet om obesitas bij kinderen tegen te gaan. Vandaag heeft een op de drie kinderen in Europa te kampen met overgewicht of obesitas.

GEZONDHEID

Als we onze dagelijkse lichaamsbeweging zelfs maar een beetje verhogen, kan dat tot miljoenen minder zieken leiden in Europa. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spoort ons aan om meer te genieten van sporten en bewegen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo