Nieuwsagentschap

Gates en Bezos investeren in vliegen op waterstof

LUCHTVAART
Alle nieuws

Meer nieuws

FINANCIËN

Jaarrapporten saaie kost? Vaak wel, helaas. Het zou veel beter zijn mochten deze helder en transparant zijn, niet enkel voor mensen uit de financiële wereld, maar voor iedereen. Cambridge-professor Alan Jagolinzer vindt het hoog tijd dat ook het grote publiek ze leest, want bedrijven hebben een grote impact op de samenleving.

LUCHTVERVUILING

Brits onderzoek brengt luchtvervuiling in verband met LMD, een aandoening die het centraal gezichtsvermogen aantast. Wie in de meest vervuilde gebieden woont, heeft 8 procent meer kans op de ziekte.

BIODIVERSITEIT

Net als wij hebben veel insecten een behoorlijke nachtrust nodig om goed te kunnen functioneren. Maar dat lukt niet als ze blootgesteld zijn aan neonicotinoïden, de meest voorkomende vorm van insecticide wereldwijd, stellen onderzoekers van de Universiteit van Bristol.

MOBILITEIT

Nederland, Luxemburg en Denemarken zijn de koplopers in Europa wat betreft de aankoop van schone bussen. België staat op de achtste plaats, na Frankrijk.

KLIMAAT

Aan de hand van satellietbeelden hebben wetenschappers ontdekt dat er veranderingen gaande zijn in de totale massa water die het land op aarde herbergt. Door de klimaatverandering voorspellen ze dat die natuurlijke wateropslag in twee derde van de wereld sterk zal verminderen. Dat kan leiden tot veel meer extreme droogte tegen het einde van deze eeuw.

TECHNOLOGIE

Sociale media stellen artsen in staat om met patiënten te overleggen of snel met collega’s in contact te komen. Maar een Amerikaanse studie toont aan dat ze ook steeds vaker het doelwit worden van beledigende commentaar, intimidatie en aanvallen.

STEDEN

Lockdowns hebben wereldwijd geleid tot leegstand van kantoren en minder mensen op de bus en in de trein. Volgens experts in stedenbouw zal de impact van het coronavirus op stadscentra en zakendistricten ook in de toekomst voelbaar zijn.

LANDBOUW AFRIKA

De landbouw in Afrika ten Zuiden van de Sahara moet commercialiseren, vindt Michael Aliber, landbouweconoom aan de Universiteit van Fort Hare in Zuid-Afrika. In een gesprek met Wandile Sihlobo, hoofdeconoom van de Agrarische Kamer van Koophandel in Zuid-Afrika, legt hij uit waarom.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo