Nieuwsagentschap

Galapagoseilanden kiezen radicaal voor hernieuwbare energie

MILIEU/ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

De VN gaan eindelijk een Mondiaal Pact over Migratie proberen te bereiken. Daarin moet het vrije verkeer van personen worden opgenomen, stelt men in Latijns-Amerikaanse landen nu al.

HONGER

Slechte voeding kost de Latijns-Amerikaanse landen elk jaar miljarden. In Ecuador gaat het zelfs om meer dan 4 procent van het bruto binnenlands product.

VERKIEZINGEN ECUADOR

Door de nipte verkiezingsoverwinning van Lenín Moreno in Ecuador moet links het geweer van schouder veranderen. De nieuwe president zal vooral de inheemse bevolking moeten zien terug te winnen.

VERKIEZINGEN ECUADOR

Er is wellicht een tweede ronde nodig voor de presidentsverkiezing in Ecuador. De kandidaat van de linkse regeringspartij komt momenteel 1 procent te kort.

LANDBOUW

Overschakelen op biologische landbouw verlaagt de uitstoot van broeikasgassen zonder de productie drastisch te verlagen of meer areaal in te nemen. Maar dan zijn er wel extra inspanningen nodig, blijkt uit een studie in Nature.

KLIMAAT/ENERGIE

Ondanks groeiende druk om het gebruik van steenkool in de elektriciteitsproductie te verminderen, zijn in Latijns-Amerika en het Caraïbische gebied verschillende projecten gepland om deze vervuilende energiebron uit te breiden.

BIODIVERSITEIT

De aanleg van grote stuwmeren bedreigt bijen en andere bestuivers. In het Amazonewoud geraken bijen een stuwmeer niet meer over en sterven ze uit. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor de planten in de omgeving.

ENERGIE

Duitsland zal ook zonder zijn bruinkoolcentrales nog voldoende energie hebben. Dat stelt de Duitse denktank Agora Energiewende.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo