Geen enkel land haalt de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Report van het IQAIr.
Zachte koralen op verschillende locaties rond de Amerikaanse Maagdeneilanden herstelden zich beter van de vernietigende effecten van opeenvolgende, krachtige stormen in 2017 dan harde varianten.
Het duineneiland Sylt in de Noordzee en de tropische archipel Tuvalu in de Stille Oceaan hebben op het eerste zicht weinig met elkaar gemeen. Door de stijging van de zeespiegel en de steeds krachtiger stormen die het gevolg zijn van de opwarming van de aarde, dreigen ze echter beide van de kaart te worden geveegd.
Menselijke voorouders zoals de Australopithecus aten heel weinig tot geen vlees, stelt nieuw onderzoek in Science. Dat blijkt uit een analyse van tandglazuur.
Ondanks toenemende druk blijft het wereldwijde vertrouwen in wetenschappers groot, blijkt uit onderzoek in 68 landen. Ruim de helft van de respondenten pleit voor een grotere rol voor wetenschappers in het beleid.
Invasieve soorten glippen ongemerkt Europa binnen in grote ladingen snijbloemen en potplanten. De handel in sierplanten groeit snel en er zijn dringend strengere regels nodig om de risico’s voor onze landbouw en gezondheid te beperken, stelt Brits onderzoek.
Het brein van vrouwelijke en mannelijke baby’s verschilt al bij de geboorte op zes belangrijke punten. Dat blijkt uit een studie van het Onderzoekscentrum voor Autisme aan de Universiteit van Cambridge.