Nieuwsagentschap

FAO: wereld verliest strijd tegen honger

VOEDING
Alle nieuws

Meer nieuws

VLUCHTELINGEN

Het aantal mensen dat in Centraal-Amerika geweld ontvlucht is in een jaar tijd met bijna 60 procent gestegen. Vluchtelingen komen onder meer uit Guatemala, El Salvador en Honduras, zegt de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR).

VROUWENRECHTEN

In korte tijd heeft El Salvador twee vrouwen vervroegd vrijgelaten die in de gevangenis waren beland na een miskraam. Oorspronkelijk werden ze vero

MILIEU/GEZONDHEID

Er dreigen zware waterproblemen voor El Salvador. Maar in de verkiezingscampagne geen spoor daarvan. De belangen van de bedrijfswereld zijn te groot, zeggen experts.

ONTBOSSING

De beboste oppervlakte in Centraal-Amerika verkleint snel. Honduras scoort het slechtst. Costa Rica toont dat het anders kan.

VOEDING

Meer CO2 in de atmosfeer leidt tot een lagere voedingswaarde van rijst, blijkt uit internationaal onderzoek. Vooral de hoeveelheid ijzer, zink, proteïnen en vitamine B1, B2, B5 en B9 nam af bij rijst die groeide bij CO2-concentraties die verwacht worden in de tweede helft van deze eeuw.

VOEDING

De Mexicaan eet geen tortilla meer. Het traditionele maïsgerecht komt steeds minder vaak op tafel. Enkele Mexicanen proberen het tij te keren.

ETHIOPIË

Kunstenaar Koen Vanmechelen lanceert vandaag samen met het International Livestock Research Institute een geavanceerde pluimveekwekerij in Ethiopië. “Een kruisingsproject voor kippen om het leven van de lokale gemeenschappen te verbeteren”.

VERSPILLING

Amerikaanse consumenten verspillen gemiddeld bijna een halve kilo voedsel per persoon per dag. Opvallend: hoe gezonder het dieet, hoe meer er verspild wordt.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo