Nieuwsagentschap

FAO: wereld verliest strijd tegen honger

VOEDING
Alle nieuws

Meer nieuws

ONTBOSSING

De beboste oppervlakte in Centraal-Amerika verkleint snel. Honduras scoort het slechtst. Costa Rica toont dat het anders kan.

ENERGIE

De Centraal-Amerikaanse landen gaan overschotten van hernieuwbare energie met elkaar uitwisselen. Zo bouwen daarvoor een corridor.

BURGEROORLOG

Duizenden Salvadoranen zoeken nog altijd naar hun familieleden. Die raakten vermist tijdens de burgeroorlog. Onlangs kregen zes teruggevonden kinderen eindelijk hun graf. De nabestaanden eisen schadevergoeding.

WATER

Het ziet eruit als een enorm waterbed. Het vangt duizenden liters regenwater op en bespaart de Salvadoranen op het platteland een lange tocht naar de rivier of bron.

VOEDING

Hoe ben je als consument helemaal zeker dat een vrije-uitloopkip ook echt buiten is geweest? Dat kan nu dankzij een enkelband en blockchain, zegt een Chinees bedrijf.

ONTBOSSING

De beboste oppervlakte in Centraal-Amerika verkleint snel. Honduras scoort het slechtst. Costa Rica toont dat het anders kan.

MILIEU

Leonardo DiCaprio investeert in een bedrijf dat burgers produceert op basis van plantaardige voedingsstoffen. “De veestapel levert een van de grootste bijdragen aan de uitstoot van CO2”, verklaart de milieu-minnende acteur zijn beslissing.  
 

WERELDVOEDSELDAG

Veel Guatemalteken ontvluchten de armoede en trekken naar de VS. Steeds meer kleine koffieboeren bergen die plannen nu op. Met de steun van de VN slagen ze erin hun oogsten te verbeteren.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo