Nieuwsagentschap

FAO: wereld verliest strijd tegen honger

VOEDING
Alle nieuws

Meer nieuws

BURGEROORLOG

Duizenden Salvadoranen zoeken nog altijd naar hun familieleden. Die raakten vermist tijdens de burgeroorlog. Onlangs kregen zes teruggevonden kinderen eindelijk hun graf. De nabestaanden eisen schadevergoeding.

WATER

Het ziet eruit als een enorm waterbed. Het vangt duizenden liters regenwater op en bespaart de Salvadoranen op het platteland een lange tocht naar de rivier of bron.

VOEDING

In El Salvador leren leerlingen rekenen in de groentetuin van de school. Het maakt de lessen interessanter en de schoolmaaltijden gezonder.

EL SALVADOR

De regering van El Salvador moet meer doen om mensen die vluchten voor bendegeweld te helpen. Dat stelt VN-expert Cecilia Jimenez-Damary, na een bezoek aan het land. Volgens haar is er sprake van een "verborgen tragedie."

MILIEU

Leonardo DiCaprio investeert in een bedrijf dat burgers produceert op basis van plantaardige voedingsstoffen. “De veestapel levert een van de grootste bijdragen aan de uitstoot van CO2”, verklaart de milieu-minnende acteur zijn beslissing.  
 

WERELDVOEDSELDAG

Veel Guatemalteken ontvluchten de armoede en trekken naar de VS. Steeds meer kleine koffieboeren bergen die plannen nu op. Met de steun van de VN slagen ze erin hun oogsten te verbeteren.

VOEDING

In El Salvador leren leerlingen rekenen in de groentetuin van de school. Het maakt de lessen interessanter en de schoolmaaltijden gezonder.

TECHNOLOGIE

Kimbal Musk, de broer van de topman van Tesla, heeft een startkapitaal bij elkaar om duurzame stadslandbouw in grote steden mogelijk te maken. Met zijn landbouwplatform Square Roots wil hij een voedselrevolutie ontketenen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo