Nieuwsagentschap

Expert Kester Onor: “Het Amerikaanse militaire hoofdkwartier verhuizen naar Afrika zelf zal de veiligheidsproblemen daar niet oplossen”

MILITAIRE INSTELLINGEN
Alle nieuws

Meer nieuws

SOMALIË

Tegen april kunnen meer dan een miljoen Somaliërs gedwongen worden hun huis te verlaten, waarschuwt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM). De reden is de toenemende droogte in het land. 

VOEDSELZEKERHEID

Voedselzekerheid wordt één van de grootste uitdagingen waar Afrika ten zuiden van de Sahara mee zal moeten afrekenen. Volgens expert Esther Ngumbi zullen onder meer insecten hierin een cruciale rol spelen.

HONGER

Na drie opeenvolgende mislukte regenseizoenen dreigt honger voor twintig miljoen mensen in Oost-Afrika. Experten spreken van het grootste risico in 35 jaar, vooral in Somalië, Kenia en Ethiopië.
 

LUCHTVERVUILING

Beleid tegen luchtvervuiling sluit vaak niet aan bij regionale kennis en culturele gebruiken van gemeenschappen. Een internationaal onderzoeksteam heeft daarom in de Keniaanse hoofdstad Nairobi problemen rond luchtvervuiling onderzocht met behulp van muziek, dans, kunst en verhalen.

AFGHANISTAN

Sinds de machtsovername door de taliban worden Afghanen met een andere geaardheid nog meer geviseerd dan voorheen. Door geweld en uitsluiting moeten velen onderduiken of vluchten.

ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Wetenschappers hebben een systeem ontwikkeld waarbij met kunstmatige intelligentie (KI) aan een oogscan valt af te leiden of iemand een verhoogd risico heeft op hartfalen.

SYRIË

Veel gebieden in Syrië kampen met de koudste winter van de voorbije tien jaar, die bovenop de al bestaande overlappende crises komt. Het Rode Kruis spreekt van het “hoogste niveau van acute humanitaire noden ooit” in het land.

RACISME

De Verenigde Naties, die wereldwijd 36.000 mensen tewerk stellen, kampen met toenemend racisme en discriminatie. “Onaanvaardbaar”, zegt VN-chef Antonio Guterres. Hij stelt weldra iemand aan om de wanpraktijken binnen zijn organisatie tot op het bot te onderzoeken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo