Nieuwsagentschap

Europa weert bisphenol-A niet uit voedselverpakking

BISPHENOL-A
Alle nieuws

Meer nieuws

ENERGIE

De EU moet tegen 2030 minstens 35 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen halen. Het Europees Parlement verhoogt de doelstelling om de klimaatbeloften van Parijs na te kunnen komen.

VERVUILING

De Europese commissie denkt aan een een Europese belasting op plastic. Die moet de vervuiling met plastic tegengaan, maar ook de financiële put van de Brexit mee helpen vullen.

MIGRATIE

Tenzij de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk wordt teruggedrongen, zal de klimaatverandering tegen 2100 tot driemaal meer mensen naar Europa doen migreren dan in het begin van deze eeuw. Zelfs in het meest optimistische scenario stijgt het aantal asielaanvragen met een kwart, stelt een studie in Science.

ECONOMIE

De helft van alle steenkoolcentrales in Europa draait nu al met verlies, en tegen 2030 zal dat aandeel stijgen tot 97 procent. De mogelijke verliezen lopen in de miljarden, stelt een rapport van Carbon Tracker.

GEZONDHEID

Twee wetenschappers van de Universiteit van Oregon (UO) denken een manier te hebben gevonden om muggen zo te veranderen dat ze niet meer steken.

VERVUILING

De Indiase overheid test een nieuw wapen om de enorme luchtvervuiling in Delhi aan te pakken: een waterkanon dat de lucht ‘spoelt’.

MALAWI

Verschillende vrouwen uit het Centraal-Afrikaanse land Malawi testen een vaginale ring die hen moet beschermen tegen hiv. Het project wordt mede door Vlaamse steun gerealiseerd.

GEZONDHEID

Ongeveer de helft van de wereldbevolking moet het stellen zonder basisgezondheidszorg. Jaarlijks belanden miljoenen huishoudens in armoede omdat ze zorgkosten uit eigen zak moeten betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo