Vier op de tien Europese zakenreizigers is van plan ook na de pandemie minder te vliegen, blijkt uit een enquête door YouGov. Ze zijn inmiddels gewend aan thuiswerken en online vergaderingen.
Bijna twee derde van de Europese stedelingen steunt een verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s tegen 2030. Dat blijkt uit een YouGov-peiling in vijftien Europese steden.
De uitstoot van het vliegverkeer binnen Europa is vorig jaar met bijna twee derde gedaald, blijkt uit een analyse van denktank T&E.
De recente zomerdroogtes in Europa zijn met niets in de voorbije tweeduizend jaar te vergelijken, stelt een studie in Nature. Uit analyse van boomringen blijkt dat in 2015 een scherpe nieuwe trend is ingezet.
Viskwekerijen zijn intussen een belangrijk onderdeel van het wereldwijde voedselsysteem. Maar de ongebreidelde groei van de aquacultuur is gevaarlijk voor zowel het milieu als onze gezondheid, blijkt uit een nieuwe studie van Stanford University.
Voor Earth Hour worden nu zaterdag om 20u30 overal ter wereld de lichten gedoofd. Dit jaar staat de actie in het teken van de link tussen het milieu en de pandemie. “Als we niet opletten, doet de natuur het licht uit.”
Beschimmelde producten verbannen we uit de koelkast. Hoe komt het dat we schimmelkaas dan wel mogen eten? Expert voedselveiligheid Teresa María López Díaz legt uit waarom Camembert en Roquefort veilig zijn om te eten, maar waarschuwt dat we schimmels die zich spontaan op kazen vormen beter verwijderen.
In Syrië is basisvoedsel zoals brood voor velen amper nog verkrijgbaar. Na tien jaar oorlog zijn graanvelden vernietigd, is tarwe schaars en wordt het brood gerantsoeneerd. Het falen van het Syrische regime is compleet, zegt Human Rights Watch.