Nieuwsagentschap

Eerste windmolenpark op zee afgebroken

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

ENERGIE

De Deense energiegigant Ørsted is begonnen met de bouw van ’s werelds grootste windmolenpark. Dat moet genoeg stroom leveren voor een miljoen gezinnen.

MILIEU

Zwitserland heeft het gezondste milieu ter wereld. Dat blijkt uit de nieuwe Environmental Performance Index.

ENERGIE

De Deense windmolens hebben in 2017 opnieuw hun eigen wereldrecord gebroken. Ze waren goed voor meer dan 40 procent van de Deense elektriciteit.

BIODIVERSITEIT

De kolonie grijze zeehonden in de Waddenzee doet het beter dan ooit. Onderzoek toont echter aan dat de huidige groei enkel kan worden verklaard doordat zeehonden ook migreren en aan ‘toerisme’ doen.

Militaire junta

Het Zuidoost-Aziatische Thailand wordt al vier jaar bestuurd door een junta en heeft een woelige geschiedenis achter de rug van militaire coups die burgerregimes omver werpen.

AFRIKA

Het Pan-Afrikaanse Parlement moet transparant en krachtig reageren op beschuldigingen van corruptie en een doofpotoperatie.

KLIMAATACTIE

Als de klimaatverandering onder 1,5 graden Celsius kan worden gehouden, spaart dat de wereldeconomie tienduizenden miljarden uit. Dat is vele keren meer dan wat het kost om die doelstelling te halen, stelt een gezaghebbende studie van de Stanford Universiteit.

ZONNE-ENERGIE

In het zonrijke Cambodja komt zonne-energie nauwelijks van de grond, terwijl de Cambodjaanse regering het land voor 2020 volledig van stroom wil voorzien. Ongeveer een op de drie dorpen zit nu nog zonder stroom.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo