Vorig jaar heeft de vraag naar batterijen de historische mijlpaal van 1 terawattuur (TWh) gerond, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap (IEA). China is de grote koploper, terwijl Europa voor een ‘make or break’-moment staat.
Elke lente overschakelen op zomertijd heeft een negatieve invloed op de productiviteit van werknemers, en dat kan tot wel twee weken aanhouden, zegt Amerikaans onderzoek.
Trekvogels in Azië hebben tot 180 keer meer PFAS in de lever dan vroeger. Wetenschappers ontdekten dit aan de hand van betere detectiemethoden, en dat is op zich goed nieuws.
Grote landen spenderen meer oppervlakte aan golfterreinen dan aan wind- of zonneparken, blijkt uit onderzoek in Environmental Research Communications.
Voormalig Filipijns president Rodrigo Duterte is gearresteerd op de luchthaven van Manilla. Op vraag van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag is hij aangehouden op verdenking van misdaden tegen de menselijkheid. Mensenrechtenorganisaties spreken van een ‘keerpunt’.
Bij hogere temperaturen worden we meer blootgesteld aan mycotoxinen. De van nature voorkomende gifstoffen worden door schimmels geproduceerd en in een klimaatveranderende wereld treffen we ze vaker aan, zegt het Europees Milieuagentschap (EEA).
Generatieve AI heeft het potentieel om de relatie tussen de burger en de fiscus te versterken, schrijven Thomas Cantens van de World Customs Organization en Herve Tourpe van het IMF. Maar dan moet het wel op de juiste manier gebeuren.
Een groot deel van de wereld heeft lange tijd in angst geleefd voor het machtige Amerika. Die angst slaat nu ook over naar de bondgenoten, waaronder Europa. Het continent heeft nog geluk dat het de middelen heeft om zich te heroriënteren, schrijft Andrew Gawthorpe, docent Geschiedenis en Internationale Studies aan de Universiteit van Leiden.