Nieuwsagentschap

Droogte doet aantal kindhuwelijken in Mozambique toenemen

KINDHUWELIJKEN
Alle nieuws

Meer nieuws

GENDER

Dat bij de recente ramp op een vuilnisbelt in Mozambique vooral vrouwelijke slachtoffers vielen is geen toeval, schrijft Daniel Moshenberg, genderdeskundige aan de George Washington-universiteit. Stedelijke rampen hebben volgens hem meestal een “gendergezicht.”

DROOGTE

Door de aanhoudende droogte kondigt nu ook Mozambique forse beperkingen aan in de drinkwatervoorziening. Die treffen vooral hoofdstad Maputo.

MOZAMBIQUE

Mozambique krijgt steun van de Ecobank Foundation om muggennetten en medicatie tegen malaria aan te kopen. De vooruitgang die het land al heeft geboekt in de strijd tegen deze ziekte gaf het nodige vertrouwen: "We geloven in de vastberadenheid van de overheid om van Mozambique een malariavrij land te maken."

ZUID-AFRIKA

Landen in Zuidelijk Afrika moeten geïntegreerde plannen doordrukken om met de toenemende watertekorten om te gaan. Ze kunnen daarbij veel leren van de manier waarop landen als Israël en Australië dat hebben gedaan, schrijven Andrew Slaughter en Sukhmani Mantel, waterdeskundigen aan de universiteiten van Rhodes en Saskatchewan.

KLIMAATVERANDERING

De historische klimaatgrens tussen het droge westen en vochtige oosten van de Verenigde Staten is ongeveer 225 kilometer opgeschoven naar het oosten, stellen wetenschappers van de Columbia University in de VS. Ze wijzen de klimaatverandering aan als belangrijkste oorzaak.

HONGER

Geen honger meer in de wereld, of ‘nulhonger’ is een van de doelen van de Verenigde Naties voor 2030.

MILIEU

Een derde van de wilde dieren in de VS is met uitsterven bedreigd, stelt een alarmerend rapport van drie grote Amerikaanse natuurbehoudsorganisaties.

SAHARA

De Sahara is in de voorbije honderd jaar een tiende groter geworden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo