Nieuwsagentschap

Digitale onderwijskloof slaat hard toe in Nepal

ONDERWIJS
Alle nieuws

Meer nieuws

BIODIVERSITEIT

Goed nieuws voor de ernstig bedreigde Sumatraanse neushoorn: sinds zaterdag is de populatie een kalfje rijker. Maar de geboorte belicht ook één van de de zwakke punten van het fokprogramma in gevangenschap: de kersverse vader en moeder zijn verwant.

RIVIEREN

Elf Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen gaan samen zes soorten rivierdolfijnen voor uitsterven behoeden. Dat zijn ze overeengekomen in een “historische verklaring”.

DENGUE

Hulporganisaties waarschuwen voor uitbraken van dengue in de nasleep van de vele overstromingen in heel Azië. Die creëren de perfecte broedplaatsen voor de mug die de ziekte overbrengt.

BEDREIGDE DIERSOORTEN

Wetenschappers hebben plastic afval aangetroffen in de mest van de bedreigde Indische neushoorns in het Chitwan National Park in Nepal, wat schadelijk kan zijn voor hun gezondheid en de overleving van hun soort. Het afval is afkomstig van de rivieren in het park die tijdens het regenseizoen overstromen en van bezoekers die het park vervuilen.

MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

BANKEN

Belfius is de enige bank die erop is achteruitgegaan wat ethisch investeren betreft. Alle andere banken gaan er licht op vooruit in de nieuwe "Bankwijzer", maar kleine spelers doen het beduidend beter dan grootbanken. 

PLASTICVERVUILING

Amazon verpakt en beschermt zijn verzendingen in de Verenigde Staten nog altijd in bergen plastic. “Waarom zijn wij nog steeds The United States of Plastic? Andere landen doen veel beter”, zegt milieuorganisatie Oceana in een nieuw rapport.

MENTAAL WELZIJN

Boze gedachten doe je verdwijnen door ze op te schrijven en het papiertje vervolgens weg te gooien. Het lijkt misschien te eenvoudig om waar te zijn, maar toch blijkt uit Japans onderzoek dat het een bijzonder effectieve methode is om woede te beheersen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo