Kano’s die door zonne-energie worden aangedreven zijn voor inheemse groepen in Ecuador een ideale manier om sneller, goedkoper en schoner over de waterwegen in de Amazone te reizen.
Historisch gezien heeft Midden-Amerika torenhoge ontbossingscijfers en opvallend veel sterfgevallen onder milieubeschermers. Maar de voorbije jaren lijkt de regio voorzichtig vooruitgang te boeken op het gebied van milieubescherming.
Een uitgebreide groep wetenschappers heeft meer dan 150.000 camerabeelden verzameld in het hele Amazonewoud. Daarop zijn honderden diersoorten te zien: een schat aan informatie over leefgebieden, ontbossing en biodiversiteit.
Morgen begint in Chili de eerste landentop rond de Escazú-overeenkomst, het regionale milieuakkoord van Latijns-Amerika. Regeringen en ngo’s bespreken er de uitvoering van het akkoord, en naar verwachting zullen bijkomende landen het verdrag ondertekenen.
Intensieve zeewierteelt kan volgens nieuw onderzoek verschillende crises op wereldniveau verlichten: de voedselcrisis, het verlies aan biodiversiteit en de klimaatproblematiek. “Zeewier kan de nood aan meer voeding en materialen helpen stillen.”
Een gelekte overheidsdatabase onthult misstanden tijdens de afgekondigde noodtoestand in El Salvador die sinds maart vorig jaar van kracht is. Het gaat om een gebrek aan eerlijk processen, extreme overbevolking in de gevangenis en de opsluiting van meer dan duizend minderjarigen, zegt Human Rights Watch.
Een gen dat ontdekt is bij honderdjarigen blijkt de biologische leeftijd van het hart met tien jaar terug te draaien. Is het anti-verouderingsgen gevonden?
Van het Amazonewoud dat vandaag nog overeind staat, is al een derde aangetast door menselijke activiteiten en droogte. Dat is veel meer dan wetenschappers eerder dachten, blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift Science.