Regenwouden worden geprezen voor de hoeveelheid CO2 die ze opslaan, maar ook de Mexicaanse cactussen blijken hierin een vitale rol te spelen. En ze leveren tegelijkertijd een veganistisch alternatief voor leer.
Streamingplatform Netflix investeert wereldwijd in de productie van films en televisieseries en kan daarmee stereotiepe beelden losweken die zijn ontstaan door jarenlange dominantie van Hollywood, zegt communicatiedeskundige Paulo Sigismondi.
Overheden slaan alarm over een nieuwe, snelgroeiende zwendelpraktijk: online zijn voor een habbekrats vervalste vaccinatiepaspoorten te koop. En dat nu landen juist sterk inzetten op vaccinatiepapieren om reizen en de economie nieuw leven in te blazen.
De coronapandemie heeft wereldwijd tot meer verdeeldheid, discriminatie en onderdrukking geleid, zegt Amnesty International bij de publicatie van zijn jaarrapport. Verschillende landen gebruiken de crisis om individuele vrijheden te beperken.
Bijna een derde van het Europese promobudget voor landbouwproducten gaat naar reclamecampagnes voor vlees en zuivel, stelt onderzoek door Greenpeace. Dat valt moeilijk te rijmen met de Europese klimaat- en gezondheidsambities.
Viskwekerijen zijn intussen een belangrijk onderdeel van het wereldwijde voedselsysteem. Maar de ongebreidelde groei van de aquacultuur is gevaarlijk voor zowel het milieu als onze gezondheid, blijkt uit een nieuwe studie van Stanford University.
Voor Earth Hour worden nu zaterdag om 20u30 overal ter wereld de lichten gedoofd. Dit jaar staat de actie in het teken van de link tussen het milieu en de pandemie. “Als we niet opletten, doet de natuur het licht uit.”
Beschimmelde producten verbannen we uit de koelkast. Hoe komt het dat we schimmelkaas dan wel mogen eten? Expert voedselveiligheid Teresa María López Díaz legt uit waarom Camembert en Roquefort veilig zijn om te eten, maar waarschuwt dat we schimmels die zich spontaan op kazen vormen beter verwijderen.