Nieuwsagentschap

Crisis Kameroen bereikt “alarmerend” niveau

KAMEROEN
Alle nieuws

Meer nieuws

MALARIA

Afrikaanse ministers van Volksgezondheid hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin ze beloven om actie te ondernemen zodat malaria niet langer dodelijke slachtoffers maakt. Vandaag valt 95 procent van de malariadoden nog steeds op het Afrikaanse continent.

MEDIA

De oorlog in Oekraïne, Gaza en de aardbevingen in Turkije en Syrië domineerden een tijdlang het nieuws in 2023, maar konden het niet halen van de nieuwe Barbie-film of berichten over de nieuwste iPhone. Care International maakt daarom elk jaar een top tien van de meest vergeten crises in de wereld. Angola 'wint' de eerste plaats.

CHOLERA

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er wereldwijd een toename van het aantal gevallen van cholera. Vorig jaar waren er meer dan dubbel zoveel patiënten als in 2021, aldus het VN-agentschap.

PALMOLIE

Na verschillende terreinbezoeken aan plantages in Liberia en Kameroen, hebben onderzoekers aantijgingen bevestigd van seksuele intimidatie, oneigenlijk grondgebruik en oneerlijke wervingspraktijken aan het adres van het Belgisch-Luxemburgs palmoliebedrijf Socfin.

SYRIË

In het door oorlog geteisterde Syrië worden steeds vaker pasgeborenen achtergelaten op straat, in parken of in moskeeën. In een recent geopend centrum vangen vrijwiligers vondelingen op en starten de moeizame zoektocht naar de ouders of een adoptiegezin.

GEZONDHEID

Virussen springen vaker over van mens op dier dan andersom, zegt nieuw Brits onderzoek in Nature. Toch houdt dat ook voor de mens risico’s in.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

JEMEN

De oorlog in Jemen gaat zijn tiende jaar in, maar een gebrek aan interesse van de internationale gemeenschap maakt de crisis in het straatarme land compleet. Ondervoeding treft meer dan 18 miljoen mensen, waarschuwt de Noorse Vluchtelingenraad.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo