Nieuwsagentschap

Coronacrisis doet aantal mensen met honger verdubbelen

HONGER
Alle nieuws

Meer nieuws

MIGRATIE

Uit onderzoek van het gerenommeerde Peace Research Institute Oslo (PRIO) blijkt dat voorlichtingscampagnes die waarschuwen voor de risico’s van illegale migratie zelden de wens om te vertrekken doen afnemen. In plaats daarvan hebben ze vaak het tegenovergestelde effect.

MAZELEN

De mazelen, nog steeds een potentieel dodelijke kinderziekte, maken een wereldwijde comeback. Kinderen in onder meer India, Azerbeidzjan en Ethiopië betalen nu het gelag omdat routinevaccinaties tijdens de covid-pandemie onderbroken werden.

BIODIVERSITEIT

Op een VN-top rond natuurbehoud zijn zo’n dertig landen overeengekomen om de doorgang van trekvogels over hun grondgebied te beschermen.

KLIMAATVERANDERING

In een scenario waarbij de wereldwijde temperatuur blijft stijgen, zullen sprinkhanen vaker voorkomen in landen zoals Iran, Afghanistan en Turkmenistan. Wetenschappers waarschuwen dat deze vraatzuchtige insecten de voedselzekerheid in die gebieden in het gedrang kunnen brengen.

MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

BANKEN

Belfius is de enige bank die erop is achteruitgegaan wat ethisch investeren betreft. Alle andere banken gaan er licht op vooruit in de nieuwe "Bankwijzer", maar kleine spelers doen het beduidend beter dan grootbanken. 

ONTWIKKELING

De helft van de 75 meest kwetsbare landen ter wereld ziet de kloof met rijke landen opnieuw groeien, blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldbank. Nochtans beschikken de landen vaak over een jonge bevolking, grote natuurlijke rijkdommen en een groot potentieel aan energie.

PLASTICVERVUILING

Amazon verpakt en beschermt zijn verzendingen in de Verenigde Staten nog altijd in bergen plastic. “Waarom zijn wij nog steeds The United States of Plastic? Andere landen doen veel beter”, zegt milieuorganisatie Oceana in een nieuw rapport.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo