Nieuwsagentschap

Chinese groei zet enorme druk op Aziatische diersoorten

DIERENHANDEL
Alle nieuws

Meer nieuws

MYANMAR

Drie jaar na de afzetting van de democratisch verkozen regering in Myanmar door de militaire junta, is het land ontredderd door een brutale burgeroorlog. De voorbije maanden lijkt er verandering te komen in de patstelling tussen het leger en de oppositie. Myanmar-kenners Adam Simpson en Nicholas Farrelly maken een stand van zaken op en blikken vooruit.

MIGRATIE

Vorig jaar zijn minstens 569 Rohingya verdronken of verdwenen tijdens pogingen om te ontsnappen aan geweld en vervolging in Bangladesh en Myanmar. Dat is het hoogste aantal sinds 2014.

KINDERRECHTEN

Het voorbije jaar bracht niet alleen grimmig nieuws over de impact van conflicten, een ontsporend klimaat en misbruik. Er was ook goed nieuws voor kinderen, zegt Human Rights Watch. Een overzicht van tien positieve ontwikkelingen.

ISRAEL-PALESTINA

Hoe verhouden de wandaden van Hamas enerzijds, en die van Israël anderzijds zich tot elkaar? Die vraag hield filosoof Torbjörn Tännsjö van de universiteit van Stockholm, uit zijn slaap. Hij doet een poging om een antwoord te formuleren.

SYRIË

In het door oorlog geteisterde Syrië worden steeds vaker pasgeborenen achtergelaten op straat, in parken of in moskeeën. In een recent geopend centrum vangen vrijwiligers vondelingen op en starten de moeizame zoektocht naar de ouders of een adoptiegezin.

RUSLAND

Begin maart al waarschuwden de Verenigde Staten voor de imminente dreiging van een terroristische aanval op een massabijeenkomst. Robert M. Dover, hoogleraar Inlichtingen en Nationale Veiligheid aan de Universiteit van Hull, legt uit hoe de uitwisseling van inlichtingen werkt, waarom het Kremlin die waarschuwing genegeerd kan hebben.

ECONOMIE

Een kwart van de elektrische auto’s die dit jaar in Europa worden verkocht, zal in China geproduceerd zijn, blijkt uit een analyse van milieudenktank T&E. Hogere importheffingen kunnen helpen, maar de Europese fabrikanten moeten vooral sneller elektrificeren om te overleven.

KLIMAAT

Laaggelegen wijnregio’s in Spanje, Italien Californië zullen tegen het einde van deze eeuw niet meer leefbaar zijn, blijkt uit onderzoek van verschillende Franse instituten. Maar nieuwe regio’s worden geschikt, waaronder België, Nederland en zelfs Denemarken.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo