Nieuwsagentschap

Californië test vrachtwagens met bovenleiding

TRANSPORT
Alle nieuws

Meer nieuws

WERELD ECONOMISCH FORUM

Het Wereld Economisch Forum, dat volgende week start in Davos, waarschuwt voor de toegenomen gevaren die 2018 met zich meebrengt. Tussen de regels is er ook kritiek op de unilaterale houding van de regering-Trump.

VS

Meer dan honderd leden van het Amerikaanse Congres protesteren tegen de beslissing van de regering-Trump om de klimaatverandering te schrappen uit het nationale veiligheidsbeleid. Ze zetten hun handtekening onder een open brief aan de president.

PAKISTAN/VS

Pakistan moet het na een boze tweet van de Amerikaanse president Donald Trump doen zonder Amerikaanse veiligheidssteun. Maar de regering in Islamabad weet inmiddels goed de weg naar China te vinden.

KLIMAAT

Tijdens het eerste jaar met Donald Trump als president daalde de uitstoot van de VS met 1 procent. En bijna alle nieuwe energiecentrales in 2017 maakten gebruik van hernieuwbare energie.

BISPHENOL-A

De Milieucommissie van het Europees Parlement stemt voor de verlaging van de drempel voor bisphenol-A in voedingsverpakking maar verbiedt de hormoonverstoorder niet. Een gemiste kans, zeggen milieu- en gezondheidsorganisaties.

GEZONDHEID

Twee wetenschappers van de Universiteit van Oregon (UO) denken een manier te hebben gevonden om muggen zo te veranderen dat ze niet meer steken.

VERVUILING

De Indiase overheid test een nieuw wapen om de enorme luchtvervuiling in Delhi aan te pakken: een waterkanon dat de lucht ‘spoelt’.

MALAWI

Verschillende vrouwen uit het Centraal-Afrikaanse land Malawi testen een vaginale ring die hen moet beschermen tegen hiv. Het project wordt mede door Vlaamse steun gerealiseerd.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo