Nieuwsagentschap

Bulgarije steunt Polen in rechtszaak tegen EU-normen kolencentrales

MILIEU
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

De Bulgaarse regering wil ongeveer de helft van het nationale park en werelderfgoed Pirin openstellen voor bebouwing en skipistes, melden Bulgaarse media. De plannen leiden zowel in Bulgarije als daarbuiten tot ophef.

MILIEU

Illegale houtkap is niet alleen buiten de Europese Unie een probleem. In Bulgarije wordt jaarlijks 2,4 miljoen kubieke meter hout illegaal gekapt, of een kwart van de jaarlijkse houtoogst, zegt het Wereldnatuurfonds.

MENSENRECHTEN

Ondanks een waarschuwing van de Europese Commissie blijft de Bulgaarse politie Syrische asielzoekers met geweld uitzetten. Dat blijkt uit drie afzonderlijke ooggetuigenverklaringen die de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) verzamelde en vandaag heeft bekendgemaakt.

BULGARIJE

Al sinds november houdt Bulgarije zijn grenzen gesloten tegen de instroom van Syrische asielzoekers en andere migranten die het land binnenkomen vanuit Turkije. De bevoegde Europese instellingen lijken een gedoogbeleid te voeren.

MODE

Vierenzestig grote kledingbedrijven waaronder Adidas, Inditex, Hugo Boss en H&M hebben individuele doelstellingen gepubliceerd om de transitie naar een circulair modesysteem te versnellen. Oude kleding terugbrengen naar de winkel wordt straks heel gewoon.

MILIEU

Gebruik van microgolfovens in Europa leidt tot bijna net zoveel CO2-uitstoot als die van 7 miljoen auto’s. Dat heeft de Universiteit van Manchester berekend.

ENERGIE

De EU moet tegen 2030 minstens 35 procent van alle energie uit hernieuwbare bronnen halen. Het Europees Parlement verhoogt de doelstelling om de klimaatbeloften van Parijs na te kunnen komen.

PLASTICVERVUILING

Het laatste slachtoffer in de oorlog tegen plastics zijn de rietjes en plastic roerstaafjes in de drankjes van de groep Pernod Ricard. De Franse drankengigant zal die in zijn hele business verbannen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo