Nieuwsagentschap

Bulgarije steunt Polen in rechtszaak tegen EU-normen kolencentrales

MILIEU
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

De Bulgaarse regering wil ongeveer de helft van het nationale park en werelderfgoed Pirin openstellen voor bebouwing en skipistes, melden Bulgaarse media. De plannen leiden zowel in Bulgarije als daarbuiten tot ophef.

MILIEU

Illegale houtkap is niet alleen buiten de Europese Unie een probleem. In Bulgarije wordt jaarlijks 2,4 miljoen kubieke meter hout illegaal gekapt, of een kwart van de jaarlijkse houtoogst, zegt het Wereldnatuurfonds.

MENSENRECHTEN

Ondanks een waarschuwing van de Europese Commissie blijft de Bulgaarse politie Syrische asielzoekers met geweld uitzetten. Dat blijkt uit drie afzonderlijke ooggetuigenverklaringen die de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) verzamelde en vandaag heeft bekendgemaakt.

BULGARIJE

Al sinds november houdt Bulgarije zijn grenzen gesloten tegen de instroom van Syrische asielzoekers en andere migranten die het land binnenkomen vanuit Turkije. De bevoegde Europese instellingen lijken een gedoogbeleid te voeren.

AUSTRALIË

De hittegolf van 2016 heeft bijna een derde van het Groot Barrièrerif bij Australië gedood. Dat blijkt uit een grootschalige studie van de effecten in Nature.

E-WASTE

Tweedehandse auto’s op weg naar Afrika worden volgepropt met oude televisies, ijskasten en computers. In veel gevallen zijn die defect, en dat is een inbreuk op de internationale wetgeving rond elektronisch afval.

CACAO

Ondanks inzet van de cacaosector om iets te doen aan kinderarbeid, neemt het probleem in de sector eerder toe dan af, blijkt uit de Cacaobarometer 2018.

AFVAL

Het Europees Parlement heeft groen licht gegeven voor ambitieuze doelstellingen op het vlak van afvalverwerking en circulaire economie. Tegen 2035 mag nog maar een tiende van het afval op de stortplaats belanden.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo