Nieuwsagentschap

Bulgarije steunt Polen in rechtszaak tegen EU-normen kolencentrales

MILIEU
Alle nieuws

Meer nieuws

MILIEU

De Bulgaarse regering wil ongeveer de helft van het nationale park en werelderfgoed Pirin openstellen voor bebouwing en skipistes, melden Bulgaarse media. De plannen leiden zowel in Bulgarije als daarbuiten tot ophef.

MILIEU

Illegale houtkap is niet alleen buiten de Europese Unie een probleem. In Bulgarije wordt jaarlijks 2,4 miljoen kubieke meter hout illegaal gekapt, of een kwart van de jaarlijkse houtoogst, zegt het Wereldnatuurfonds.

MENSENRECHTEN

Ondanks een waarschuwing van de Europese Commissie blijft de Bulgaarse politie Syrische asielzoekers met geweld uitzetten. Dat blijkt uit drie afzonderlijke ooggetuigenverklaringen die de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) verzamelde en vandaag heeft bekendgemaakt.

BULGARIJE

Al sinds november houdt Bulgarije zijn grenzen gesloten tegen de instroom van Syrische asielzoekers en andere migranten die het land binnenkomen vanuit Turkije. De bevoegde Europese instellingen lijken een gedoogbeleid te voeren.

DUURZAAMHEID

De Thaise industrie moet een duurzame weg inslaan wil zij concurrentieel blijven in de regio, zegt Khan Ram-Indra van het Global Green Growth Institute (GGGI). Om dat te bereiken zette de regering een paar jaar geleden het “Thailand 4.0”-initiatief in gang.

NATUURBEHEER

Inheemse groepen zijn verantwoordelijk voor minstens een kwart van alle land in de wereld, blijkt uit internationaal onderzoek. Deze groepen zijn essentieel voor goed natuurbeheer in ecologisch kwetsbare gebieden.

BLAUWE ECONOMIE

Steeds meer Afrikaanse landen omarmen de blauwe economie vanwege het potentieel om oplossingen te leveren voor dringende ontwikkelingskwesties zoals armoede en honger.

VERWOESTIJNING

De vermindering van kwaliteit van land is een belangrijke oorzaak van het verlies van biodiversiteit en ook van de klimaatverandering. Willen we de klimaatambities waarmaken en veel andere ontwikkelingsdoelen halen, zal er eerst en vooral iets moeten worden gedaan aan de teloorgang van kwalitatieve bodem.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo