Nieuwsagentschap

Britse overheid gaat ivoorhandel volledig aan banden leggen

IVOORHANDEL
Alle nieuws

Meer nieuws

VERVUILING

Zwangere vrouwen mijden best vervuilde lucht, dat is bekend. Maar het gevaar gaat nog dieper dan gedacht: roetdeeltjes blijken nu zelfs de foetus te bereiken. 

WILDLEVEN

Om wildleven duurzaam te beschermen moet de vraag naar producten die afkomstig zijn van dieren stoppen. Een nieuwe aanpak van natuurbeschermingsorganisaties zal focussen op het gedrag van de consument, de man of vrouw die de vraag naar ivoor en neushoornhoorn in stand houdt.

MALARIA

Ook Malawi zet drones in om malariamuggen te bestrijden. De toestellen leveren kostbare informatie over de broedplaatsen van de mug.

PLASTICVERVUILING

Belangrijke water- en softdrankproducenten in Groot-Brittannië hebben samen met de Universiteit van Cambridge een plan klaar om de vervuiling door plastic flesjes volledig te elimineren tegen 2030. Hun rapport werd gisteren ingediend in het Britse Lagerhuis.

MILIEU

Er rijden nu 43 miljoen diesels op de Europese wegen, en dat aantal blijft stijgen. In België rijden bijna 2 miljoen diesels rond, hoewel de wagens op de weg nog steeds veel meer uitstoten dan de officiële tests aangeven, zegt mobiliteitsorganisatie T&E.

VERVUILING

Zwangere vrouwen mijden best vervuilde lucht, dat is bekend. Maar het gevaar gaat nog dieper dan gedacht: roetdeeltjes blijken nu zelfs de foetus te bereiken. 

TECHNOLOGIE

Auto’s die beelden maken voor Google Street View zullen in verschillende steden worden uitgerust met sensors die de luchtvervuiling meten.

TROPISCHE ZIEKTEN

Klimaat- en gezondheidsexperts waarschuwen voor een toenemende dreiging van de klimaatverandering voor de Europese volksgezondheid. De stijgende temperaturen veroorzaken een snellere verspreiding van ziektekiemen die in bepaalde gevallen dodelijk zijn.
 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo