Nieuwsagentschap

“Boerenradio klinkt simpel, maar maakt het verschil in Malawi”

MALAWI
Alle nieuws

Meer nieuws

SLAAPZIEKTE

De Democratische Republiek Congo lanceert met hulp van het Instituut voor Tropische Geneeskunde een nieuwe aanpak tegen de slaapziekte. Dankzij nieuwe technologie wordt het mogelijk de ziekte helemaal uit te roeien.

MILIEU

Zwitserland heeft het gezondste milieu ter wereld. Dat blijkt uit de nieuwe Environmental Performance Index.

ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Piet Colruyt, Thomas Leysen en 170 andere Belgische prominenten vragen de federale regering niet langer te besparen op ontwikkelingssamenwerking. Anders komt de “de internationale geloofwaardigheid van België in het gedrang”, schrijven ze in een open brief.

MENSENRECHTEN

Als testproject mogen veertien Belgische politiezones binnenkort gebruik maken van stroomstootwapens. Onverantwoord, zegt Amnesty International, omdat het wettelijk kader niet klaar is en misbruik dreigt.

INTERNET

Met verkiezingen in zes Latijns-Amerikaanse landen dit jaar maken deskundigen in de regio zich zorgen over manipulatie op sociale media om politieke campagnes te beïnvloeden.

TELEVISIE

Elmo en Koekiemonster zullen voor het eerst bezoek krijgen van Chamki, Lily en Zuzu, belangrijke figuurtjes uit de lokale versies van Sesamstraat in India, China en Zuid-Afrika. Het doel is om Amerikaanse kinderen op vroege leeftijd meer begrip en respect voor andere culturen bij te brengen

VERENIGDE STATEN

Op de oorlog in Syrië na verdween het Midden-Oosten zo goed als helemaal van het Amerikaanse televisiescherm, stelt journalist Jim Lobe na een lezing van het recentste Tyndall Report. Ook het weernieuws was opvallend lokaal.

SOCIALE MEDIA

De liberalisering van de media neemt razendsnel toe maar worden we daar enkel maar beter van, vragen VN-medewerkers Patrick Keuleers en Sarah Lister zich af? "Ook als er geen sprake is van censuur, merken analisten schadelijke effecten op de samenleving van ons toegenomen vermogen om de mediaconsumptie te personaliseren en daarmee bepaalde informatie en standpunten bewust te ontwijken."

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo