Amper zes landen ter wereld halen de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Report van IQAIr.
Het oorlogspuin dat zich torenhoog opstapelt in Oekraïne is niet verloren. Experts materiaalkunde zullen het beton recycleren en met die grondstoffen nieuw hoogwaardig beton fabriceren. Aan dat proces werkt ook een Belgische VUB-professor mee.
Nederland heeft de meeste zonnepanelen per hoofd van de bevolking in Europa, ondanks een gebrek aan ruimte. Het kleine land vindt innovatieve plekken - van stortplaatsen tot kunstmatige meren - om zonnecentrales op te richten.
Werkgevers staan nog vaak aarzelend tegenover mensen met een beperking in hun bedrijf. Onderzoek legt bloot wat in hun ogen de grootste obstakels zijn, en waar groeikansen liggen.
De Universiteit Gent overweegt om in het kader van besparingen ook zijn eigen Green Office op te doeken. Uit een gelekte nota blijkt dat de universiteit wil besparen op alles wat niet tot haar kerntaken behoort.
Maar liefst 77 procent van de dieselmodellen toont in officiële tests “verdachte” stikstofniveaus. Dat wijst volgens ICCT, de ngo die in 2015 het oorspronkelijke dieselschandaal aan het licht bracht, op “waarschijnlijk” gesjoemel.
Iedereen moet toegang hebben tot veilig drinkwater en afvalwaterverwerking - dat doel heeft de internationale gemeenschap zichzelf gesteld tegen 2030. Maar het lijkt steeds verder af, stelt een nieuw VN-rapport vandaag op Wereldwaterdag (22 maart).
Een Oegandees die seks heeft met iemand van hetzelfde geslacht kan tien jaar cel krijgen. Dezelfde straf geldt voor wie er een huwelijksceremonie organiseert voor twee personen van hetzelfde geslacht. Het zijn zijn enkele in het oog springende elementen uit de nieuwe homowet, die het Oegandese parlement dinsdag goedgekeurd heeft.