Nieuwsagentschap

“Bij ons vind je één witte en één rode wijn”

SDG'S: NOG 10 JAAR TE GAAN
Alle nieuws

Meer nieuws

EU

Milieuorganisaties vrezen dat de aandacht voor de klimaatcrisis in Europa helemaal is weggeëbd. Een gelekte nota van de Europese Raad toont vooral de militaire ambities aan. “Maar je kunt een bosbrand of overstroming niet neerschieten en bombarderen.”

VERKEER

In 2022 zijn in de EU 10.000 mensen overleden op plattelandswegen - en dus niet op autosnelwegen. Ze maken hiermee ongeveer de helft uit van alle verkeersdoden. Dat blijkt uit een rapport van de European Transport Safety Council (ETSC).

BIODIVERSITEIT

Uit de laatste huismussentelling van Vogelbescherming Vlaanderen blijkt dat niet alleen de populatie sterk daalt maar ook mussenkolonies uitdunnen. En dat is geen hoopvol signaal, al kan je als burger zelf ook helpen om de huismus te redden.

GAZA

Het Operaplein in Antwerpen kleurt vandaag rood van de klaprozen: een gezamenlijke actie waarmee humanitaire organisaties een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren in Gaza eisen.

RIVIEREN

Vorig jaar verwijderden Europese landen bijna vijfhonderd barrières uit rivieren. “Een record”, stelt het vandaag verschenen rapport van Dam Removal Europe.

MODE

Katoenen kleding van Zara en H&M blijkt gelinkt aan illegale houtkap in Brazilië. De Britse milieuorganisatie Earth Sight kon bijna een miljoen ton grondstoffen volgen van de Braziliaanse Cerrado tot de Aziatische kledingfabrieken waar katoenen T-shirts voor beide merken in elkaar worden gestikt.

BIODIVERSITEIT

In bossen waar hout op verantwoorde wijze wordt geoogst leven veel meer grote bedreigde zoogdieren dan in bossen zonder certificering. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Utrecht op initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

ARMOEDE

Een juiste bril doet het inkomen van mensen in lage-inkomenslanden met gemiddeld een derde stijgen, blijkt uit onderzoek in Bangladesh. Geen enkele andere gezondheidsingreep heeft zo’n impact op het inkomen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo