Nieuwsagentschap

Bandenspecialist ontwikkelt fietsband van Russische paardenbloem

DUURZAAMHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

VRIJHANDEL

CEPA, de handels- en investeringsovereenkomst waarover de EU en Indonesië onderhandelen, vormt een ernstige bedreiging voor de mensenrechtensituatie in Indonesië. Dat stelt een nieuw rapport van verschillende mensenrechtenorganisaties.

INDONESIË

Lage lonen, weinig werkzekerheid en veel overwerk. Een recent rapport van het Europese project Change your Shoes toont aan dat onderaannemers van verschillende Europese schoenenbedrijven in Indonesië verschillende gedragscodes aan hun laars lappen.

Vijf representatieve landen van de G20 komen de afspraak niet na om data vrij te geven die nodig zijn in de strijd tegen corruptie. Dat zegt een nieuw rapport van twee internationale anti-corruptie waakhonden.

OVERGEWICHT

Obesitas bij kinderen is sterk genetisch bepaald. Kinderen erven het overgewicht voor meer dan de helft van hun ouders, blijkt uit een Britse studie.

TECHNOLOGIE

Een elektrische bus van het type Catalyst E2 Max heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door 1772,2 kilometer te rijden met één enkele laadbeurt.

MOBILITEIT

Dieselauto’s stoten niet alleen meer fijnstof uit dan benzinewagens, ze zijn ook slechter voor het klimaat. Dat blijkt uit een levenscyclusanalyse door denktank Transport & Environment.

LUCHTKWALITEIT

De Londense burgemeester Sadiq Khan start een onderzoek naar de blootstelling van leerlingen aan luchtvervuiling op school. Een audit moet voor elk van de de vijftig meest vervuilde scholen de problemen en mogelijke oplossingen in kaart brengen.

STEDEN

De megasteden in Latijns-Amerika zijn te groot geworden. Veel mensen aan de rand zien de lange rit naar huis niet meer zitten en slapen dan maar op straat.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo