Nieuwsagentschap

Automobilisten veranderen hun gedrag als ze de werkelijke milieukost moeten betalen

MILIEU/MOBILITEIT
Alle nieuws

Meer nieuws

INNOVATIE

Twee dagen onafgebroken rijden - of 2800 kilometer op één tank. Het levert een nieuwe waterstoftrein een vermelding op in Guinness World Records, maar het toont vooral hoe veelbelovend waterstof is treinverkeer.

VN

Nairobi in Kenia - en niet Brussel, Bonn, of Genève - werd door de VN naar voren geschoven als de beste plek om het Santiago Netwerk te installeren, de organisatie die advies zal uitbrengen over verlies en schade als gevolg van klimaatverandering. Toch gaat Genève, de derde duurste stad ter wereld, met de eer lopen.

GLETSJERS

Zelfs in een scenario waarbij we de opwarming van de aarde volledig stoppen, zal meer dan een derde van het ijs in de Europese Alpen tegen 2050 verdwijnen. Doen we gewoon verder zoals nu, zal de helft van het ijsvolume verloren gaan. Dat berekenden Zwitserse en Franse wetenschappers.

KLIMAATVERANDERING

Een klimaat dat warmer wordt zal ook invloed hebben op de stabiliteit van bergen, concludeert een internationaal team van onderzoekers. Zij keken naar het verleden om te kunnen inschatten wat de gevaren van loskomende stenen zijn voor bergsporters, wegen en spoorwegen.

ZORG

Woonzorgcentra die erin slagen om ‘familiale relaties’ op te bouwen tussen de bewoners en het personeel, scoren beter op welzijn voor de bewoners en voor het personeel zelf. Dat concludeert een studie door de Universiteit van Leeds.

LUCHTVAART

Europese lagekostenmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air vervuilden in 2023 meer dan ooit. Ze stoten nu aanzienlijk meer uit dan tijdens de piek voor de coronapandemie.

GEZONDHEID

Wetenschappers van de universiteit hebben een AI-strategie ontwikkeld om een middel te identificeren in de strijd tegen de ziekte van Parkinson. De aanpak is niet alleen tien keer sneller dan conventioneel onderzoek, maar ook duizend keer goedkoper.

EU

Bepaalde pesticiden die verboden zijn in de Europese Unie (EU) worden toch nog uitgevoerd naar andere continenten. Een stop van die export zal geen negatieve invloed hebben op de economie in Europa. Tot die conclusie komt een rapport in opdracht van een coalitie van middenveldorganisaties.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo