Nieuwsagentschap

ASEAN viert 50ste verjaardag in mineur

VS/NOORD-KOREA
Alle nieuws

Meer nieuws

NOORD-KOREA

Eerder deze maand suggereerde CIA-directeur Mike Pompeo dat Noord-Korea mogelijk nog andere motieven heeft voor de ontwikkeling van kernwapens: de verkoop van de nucleaire technologie aan andere staten. Dat kan het geval zijn, maar veel potentiële kopers zijn er niet, schrijft Daniel Salisbury, expert nucleaire veiligheid aan de Universiteit van Harvard.

NOORD-KOREA

De escalatie rond de Noord-Koreaanse rakettesten en de oorlogszuchtige reactie van de Amerikaanse president Donald Trump jagen velen schrik aan. Maar iedereen die vreest dat Pyongyang ten oorlog wil trekken, heeft het gelukkig fout, schrijft Ra Mason, docent Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van East Anglia.

ONTWAPENING

Het kernwapenarsenaal in de wereld neemt af – van 15.850 kernkoppen begin 2015 tot 15.395 in 2016 – blijkt uit cijfers van het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri).

NOORD-KOREA

Noord-Korea gaat steeds drastischer te werk om communicatie tussen burgers en het buitenland te blokkeren, stelt Amnesty International. Wie betrapt wordt tijdens te bellen met geliefden in het buitenland, riskeert opsluiting.

ROHINGYA

Parul Akhtar, een Rohingya-vrouw van midden twintig wil misschien het liefst nooit meer terugdenken aan het thuisland dat ze drie weken geleden met haar twee kinderen verliet. Ze is een van de vele Rohingya die in de afgelopen maanden uit Myanmar werden verjaagd.

TECHNOLOGIE/MENSENRECHTEN

Gesprekken over wetgeving tegen de ontwikkeling van ‘moordrobots’ verlopen veel te traag, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). Daardoor bestaat de kans dat deze verwoestende wapensystemen er al zijn voordat er wetgeving is.

WINDENERGIE

In de Gazastrook hebben twee onderzoekers een windturbine ontworpen met niets dan lokale onderdelen. Daarmee helpen ze het energietekort in de regio oplossen. Die is een gevolg van het Israëlische embargo.

MENSENRECHTEN

Kinderen uit landen die in oorlog zijn, lopen het grootste risico op kinderarbeid. Dat blijkt uit een gisteren verschenen rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo