Nieuwsagentschap

ASEAN viert 50ste verjaardag in mineur

VS/NOORD-KOREA
Alle nieuws

Meer nieuws

ONTWAPENING

Het kernwapenarsenaal in de wereld neemt af – van 15.850 kernkoppen begin 2015 tot 15.395 in 2016 – blijkt uit cijfers van het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri).

NOORD-KOREA

Noord-Korea gaat steeds drastischer te werk om communicatie tussen burgers en het buitenland te blokkeren, stelt Amnesty International. Wie betrapt wordt tijdens te bellen met geliefden in het buitenland, riskeert opsluiting.

ONTWAPENING

Sancties na de kernproef van Noord-Korea begin januari zijn tot nu toe uitgebleven. Het is ook de vraag of ze het gewenste effect zullen hebben. Want net zoals sommige westerse landen kernwapens gebruiken voor "strategische afschrikking", doet ook Noord-Korea dat, zeggen deskundigen.

NOORD-KOREA

Het recente nucleaire akkoord van Iran met zes andere landen, zal vermoedelijk een "positieve impact" hebben op de diplomatie met Noord-Korea, zegt een ervaren Zuid-Koreaanse diplomaat.

PUBLIEKE OPINIE

Terrorisme door IS en de klimaatverandering zijn de twee belangrijkste zorgen voor de wereldbevolking, blijkt uit onderzoek door het Pew Research Center. Ook de economie en cyberaanvallen worden als ernstige bedreigingen gezien.

MENSENRECHTEN

Bij hernieuwde gevechten in de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn steeds vaker kinderen doelwit, zegt het VN-Kinderfonds Unicef. De humanitaire nood in het land dreigt te escaleren tot het niveau van de crisis van vier jaar geleden.

STUWDAMMEN

Wereldwijd zijn meer dan 1.400 dammen gepland of in aanbouw en veel van die projecten komen op rivieren die door verschillende landen stromen. Uit een analyse in opdracht van de VN blijkt dat het risico op sociale, politieke of economische conflicten in de komende jaren toeneemt.

OEKRAÏNE

Het aantal dodelijke slachtoffers en gewonden door de oorlog in het oosten van Oekraïne, is in de afgelopen maanden gestegen. Dat blijkt uit een gisteren (dinsdag) gepubliceerd VN-rapport.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo