De snel krimpende gletsjers van de Andes bedreigen de watervoorziening van 90 miljoen mensen op het Zuid-Amerikaanse continent, waarschuwen experten. Ook landbouw en veeteelt zijn er sterk van afhankelijk.
Op zijn eerste dag als president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump formeel kennis gegeven van de terugtrekking van zijn land uit het Klimaatakkoord van Parijs. Gezien de omstandigheden is dat misschien zelfs wel goed nieuws, schrijft Rebekkah Markey-Towler, expert Internationaal Recht aan de Universiteit van Melbourne
Steeds grotere delen van onze bodem blijken aangetast door verzilting. Meer dan een tiende van het totale landoppervlak op aarde is al te zout, en nog veel meer land is in gevaar, blijkt uit cijfers van de VN.
Steden als New York, Amsterdam, Buenos Aires of Sydney kampen met een groot gebrek aan bladerdek, blijkt uit onderzoek in Nature Communications. Er zijn vaak wel bomen geplant, maar die zijn te jong of kunnen niet voldoende groeien.
Gevallen van de besmettelijke ziekte mpox zijn al uitgebreid naar 60 landen. Reden genoeg voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de strategie te veranderen.
Een betere inname van kalium blijkt een effectief middel om de bloeddruk te verlagen, volgens nieuw onderzoek. Last van hoge bloeddruk? Eet dan wat vaker een banaan.
De eerste generatie die op grote schaal de opkomst van de digitale technologie heeft meegemaakt, heeft ondertussen een leeftijd bereikt waarop zich ook een verhoogd risico op dementie voordoet. Is er een verband? Nee, integendeel, zegt neurowetenschappelijk onderzoek.
Na vijf jaar van stijgende ontwikkelingshulp is er in 2024 een daling in de internationale solidariteit vastgesteld. Koepelorganisatie 11.11.11 noemt de nieuwste cijfers van de OESO alarmerend.