Nieuwsagentschap

Anti-terrorismemaatregelen treffen te vaak kinderen

TERRORISME
Alle nieuws

Meer nieuws

GEOPOLITIEK

Amerikaanse bommenwerpers hebben op 2 februari tientallen plaatsen in Irak en Syrië aangevallen om een droneaanval te wreken die aan drie Amerikaanse soldaten het leven kostte. Die aanval op een Amerikaanse basis in Jordanië wordt toegeschreven aan door Iran gesteunde milities.

JEMEN

Groot-Brittannië en de VS lanceren militaire aanvallen op de Jemenitische Houthi-rebellen, na een golf van aanvallen door de door Iran gesteunde militie op de scheepvaart in de Rode Zee. Maar wie zijn de Houthi's? We vragen het aan Natasha Lindstaedt, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Essex. 

KINDERRECHTEN

Het voorbije jaar bracht niet alleen grimmig nieuws over de impact van conflicten, een ontsporend klimaat en misbruik. Er was ook goed nieuws voor kinderen, zegt Human Rights Watch. Een overzicht van tien positieve ontwikkelingen.

KLIMAATTOP DUBAI

Nu de klimaattop in Dubai zijn tweede week is ingegaan, neemt de druk toe om in het akkoord te praten over een geleidelijke afbouw van fossiele brandstoffen. Maar ook de tegenstand tegen dat idee groeit, met Saoedi-Arabië op kop.

SYRIË

In het door oorlog geteisterde Syrië worden steeds vaker pasgeborenen achtergelaten op straat, in parken of in moskeeën. In een recent geopend centrum vangen vrijwiligers vondelingen op en starten de moeizame zoektocht naar de ouders of een adoptiegezin.

GEZONDHEID

Virussen springen vaker over van mens op dier dan andersom, zegt nieuw Brits onderzoek in Nature. Toch houdt dat ook voor de mens risico’s in.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

JEMEN

De oorlog in Jemen gaat zijn tiende jaar in, maar een gebrek aan interesse van de internationale gemeenschap maakt de crisis in het straatarme land compleet. Ondervoeding treft meer dan 18 miljoen mensen, waarschuwt de Noorse Vluchtelingenraad.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo