Nieuwsagentschap

Akkoord met EU komt op goed moment voor Cuba

EU-CUBA
Alle nieuws

Meer nieuws

RUSLAND

De economische en handelsrelaties tussen Cuba en Rusland worden steeds beter. Rusland ziet Cuba als een springplank naar de Latijns-Amerikaanse markt.

CUBA

De Cubaanse regering start het nieuwe jaar met stevige steun van de EU. Europa is nu zelfs een belangrijker partner geworden voor Cuba dan Venezuela.

WONEN

In Cuba zijn er 900.000 woningen te kort. Nochtans neemt de overheid al tientallen jaren maatregelen om dit tekort weg te werken.

RELIGIE

Jarenlang was Cuba officieel atheïstisch. Vandaag schieten de kerken als paddenstoelen uit de grond. Meer dan zeshonderd zijn het er al.

MOZAMBIQUE

Mozambique krijgt steun van de Ecobank Foundation om muggennetten en medicatie tegen malaria aan te kopen. De vooruitgang die het land al heeft geboekt in de strijd tegen deze ziekte gaf het nodige vertrouwen: "We geloven in de vastberadenheid van de overheid om van Mozambique een malariavrij land te maken."

SCHALIEGAS

Geofysici van de universiteit van Stanford hebben een kaart gemaakt die helpt voorspellen welke delen van het Permian-bekken mogelijk risico lopen op aardbevingen door fracking. Dat bekken is stilaan het meest belangrijke olie- en gaswinningsgebied van de Verenigde Staten.

JUWELEN

Juwelen- en horlogebedrijven moeten meer doen om mensenrechtenschendingen in hun productieketen te vermijden, zegt Human Rights Watch in een nieuw rapport naar aanleiding van Valentijn.

ARMOEDE

Ontwikkelingsorganisatie Oxfam trok internationaal veel aandacht met de bewering dat er sprake is van een wereldwijde ongelijkheidscrisis.Er bestaat nu echter meer gelijkheid dan in het grootste deel van de afgelopen honderd jaar, schrijft Bjorn Lomborg, directeur van

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo