Nieuwsagentschap

Afschuw in Cuba over misstanden in psychiatrisch ziekenhuis

CUBA
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAATTOP DUBAI

Nog twee dagen voor alweer een cruciale VN-klimaatconferentie, een internationaal akkoord over de uitfasering van fossiele brandstoffen is wat er op het spel staat. Kan een oliestaat de klimaattop hosten die deze natte droom van klimaatactivisten waarmaakt?

CUBA

Vergrijzing, lage vruchtbaarheidscijfers en de uittocht van jonge, gekwalificeerde mensen vormen aanzienlijke uitdagingen voor de ontwikkelingsdoelen van Cuba. Het land staat voor de complexe taak om zich aan te passen aan deze demografische veranderingen, die worden verergerd door de ongunstige economische context.

VROUWENRECHTEN

In ontwikkelingslanden hebben steeds meer vrouwen toegang tot voorbehoedsmiddelen, alleen loopt de vooruitgang nog langzaam. Vooral in de landen waar genderongelijkheid het grootst is, ondervinden vrouwen moeilijkheden om anticonceptiemiddelen te bekomen. 

CUBA

Cuba gaat gebukt onder de ergste sociaaleconomische crisis sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Een recordaantal Cubanen vlucht naar de VS, dat met een strikt handelsembargo bijdraagt tot de moeilijkheden. 
 

GEZONDHEID

Virussen springen vaker over van mens op dier dan andersom, zegt nieuw Brits onderzoek in Nature. Toch houdt dat ook voor de mens risico’s in.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

GEZONDHEID

Onderzoekers van het MIT hebben een veelbelovend eiwit ontdekt dat infectie met de ziekte van Lyme tegengaat. Opvallend: het eiwit is gevonden in menselijk zweet.

AFVAL

In 2022 werd maar liefst 62 ton elektronisch afval gegenereerd. Dat cijfer blijft stijgen met zo’n 2,6 miljoen ton per jaar, en de recyclage loopt hopeloos achterop.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo