Nieuwsagentschap

Afrikaanse voetballers in actie tegen ebola

GEZONDHEID
Alle nieuws

Meer nieuws

BIODIVERSITEIT

Volgens nieuw Duits onderzoek is meer dan een derde van de totale populatie van mensapen in Afrika bedreigd door mijnbouwconcessies, een gevolg van de stijgende vraag naar mineralen zoals kobalt en lithium.

ECOWAS

De lidstaten van Ecowas hebben dit weekend besloten om een groot deel van de sancties tegen Niger, Guinee en Mali op te heffen. Het West-Afrikaanse regionale samenwerkingsverband wil de banden met de drie militaire regimes opnieuw aanhalen na een periode van crisis.

 

KLIMAAT

Tegen 2030 zullen naar schatting 33 procent meer meisjes - of bijna 40 miljoen - een hoog risico lopen door de klimaatcrisis in een kindhuwelijk te belanden. Dat blijkt uit nieuwe schattingen van Save the Children.

VOLKSGEZONDHEID

Nigeria kampt met een ernstige uitbraak van difterie. Duizenden mensen zijn besmet en honderden mensen hebben al het leven gelaten. Een lage vaccinatiegraad en een wereldwijd tekort aan een cruciaal medicijn zwengelen de ernst van de uitbraak aan.

CAMBODJA

De moderniteit komt met rasse schreden in Cambodja, ziet journalist Kris Janssens (48) die er sinds 2016 woont en werkt. De overwegend jonge bevolking wil vooruit met het leven en omarmt technologie eerder dan landbouw of visserij. Lukt het de Cambodjanen om de authentieke ziel van hun land te verenigen met de droom van vooruitgang?

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

OORLOG IN OEKRAÏNE

Litouwen en andere Oost-Europese lidstaten bepalen niet vaak de politieke agenda in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen? “Litouwen waarschuwt al sinds 2008 dat Rusland Oekraïne wil innemen”, zegt Viktoriia Lapa, expert Internationaal Recht aan het Institute for European Policymaking.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

De programmering van filmfestivals is de afgelopen dertien jaar diverser geworden en het aantal vrouwelijke cineasten is toegenomen. Dat is de conclusie van een analyse van zeshonderd filmfestivals wereldwijd.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo