Het Antarctische schiereiland is in de voorbije veertig jaar vier keer groener geworden, blijkt uit satellietbeelden. En de trend verloopt steeds sneller.
Kleine diertjes in de oceanen spelen een veel grotere rol in de opslag van CO2 dan gedacht. Ze remmen de klimaatverandering af en verdienen daarom evenveel bescherming als kusthabitats of zeegrassen, zeggen onderzoekers.
De unieke ecosystemen van Antarctica worden bedreigd door de komst van uitheemse zeedieren en mariene vervuiling van landmassa's op het zuidelijk halfrond, zo blijkt uit nieuwe oceanografische modellen.
Antarctica huisvest de grootste concentratie aan meteorieten ter wereld, die wetenschappers een schat aan informatie bieden over ons zonnestelsel. Deze kostbare stukken ruimtepuin verdwijnen echter aan sneltempo onder het ijsoppervlak door de opwarming van de aarde, stelt nieuw Belgisch-Zwitsers onderzoek in Nature.
Om de snelle opmars van dengue wereldwijd te stoppen, kan een eenvoudige aanpak helpen, stelt nieuwe onderzoek aan de Universiteit van Stanford: afval opruimen.
Het escalerende bendegeweld in Haïti heeft vorig jaar aan minstens 5601 mensen het leven gekost, blijkt uit cijfers van de VN. Duizenden anderen raakten gewond of werden ontvoerd.
Slaaptekort vermindert het vermogen van de hersenen om ongewenste herinneringen en opdringerige gedachten te onderdrukken. Dat heeft Brits onderzoek aangetoond.
Alcohol is niet goed voor de gezondheid, en veel mensen zijn zich daar steeds meer van bewust. Maar helemaal stoppen is voor velen net een brug te ver. Zebradrinken is misschien een goede oplossing.