Nieuwsagentschap

Aandeelhouders klagen grote Australische bank aan om klimaat

KLIMAAT
Alle nieuws

Meer nieuws

ENERGIE

Een grote meerderheid van de Australiërs wil dat hun regering voorrang geeft aan hernieuwbare energie boven steenkool, zelfs als dat meer kost. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Lowy Institute.

BIODIVERSITEIT

De publicatie van onderzoek naar bedreigde dier- en plantensoorten helpt stropers. Twee Australische biologen doen daarom een opmerkelijke oproep in Science: publiceer minder.

KLIMAATVERANDERING

Australische onderzoekers verwachten binnenkort al een versnelling van de opwarming van de aarde. Een belangrijk weerfenomeen in de Grote Oceaan heeft ons de laatste jaren in slaap gesust, zeggen ze.

KLIMAATVERANDERING

Nu blijkt ook het centrale deel van het Groot Barrièrerif zwaar getroffen te zijn door verbleking. Wetenschappers vrezen dat dit het einde betekent van een groot deel van het Australische rif.

MILIEU

Drones van de Britse start-up BioCarbon Engineering gaan in september bomen planten in Myanmar. Met drones kan dat volgens de initiatiefnemers tien keer sneller dan met mensenhanden: zes drones kunnen 100.000 bomen per dag planten.

 

MILIEU

Vandaag treedt het Verdrag van Minamata in werking, wat betekent dat landen hun burgers moeten beschermen tegen de schadelijke effecten van kwik. Miljoenen mensen kunnen daarvan profiteren, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

MILIEU

Meerdere Nederlandse gemeenten gebruiken het controversiële bestrijdingsmiddel glyfosaat in hun gevecht tegen de gevreesde Japanse duizendknoop. De Europese Commissie is nog in conclaaf over een mogelijke licentieverlenging voor het gif. Veel gemeenten wachten de uitkomst echter niet af en spuiten gewoon verder.

MILIEU

Op Groenland zijn dit jaar ongewoon veel ‘bodembranden’ geconstateerd. Experts onderzoeken of de klimaatverandering hierbij een rol speelt.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo