Nieuwsagentschap

48 landen willen alleen nog hernieuwbare energie tegen 2050

ENERGIE
Alle nieuws

Meer nieuws

PLASTICVERVUILING

Plastic vervuilt niet alleen waterlopen over de hele wereld - het verstopt ze ook. Meer dan tweehonderd miljoen mensen lopen risico op frequentere en meer intense overstromingen omdat plastic afval de afwatering blokkeert. Geblokkeerde afwateringskanalen maken ook dat het water minder snel weg kan trekken.

KLIMAATVERANDERING

Bijna 12.000 rampen, 2 miljoen doden en een economische kost van 4300 miljard dollar: dat is de tol van extreem weer sinds 1970. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Wereld Meteorologische Organisatie.

NATUURRAMP

Cycloon Mocha, een van de sterkste cyclonen ooit in de Golf van Bengalen, kwam gisteren aan land in Bangladesh en Myanmar. Zeker vijf mensen zijn gestorven, en minstens 700 raakten gewond. Mede door de massale evacuatie is een grotere rampspoed uitgebleven. 

TWITTER

Elon Musk heeft aangekondigd dat Twitter kosten in rekening zal brengen voor geautomatiseerde tweets. De Amerikaanse National Weather Service waarschuwt dat het zo moeilijker wordt voor de autoriteiten om grote aantallen burgers te bereiken als er extreem weer op til is. 

TEXTIELINDUSTRIE

Het Europees Parlement heeft de Textielstrategie goedgekeurd in een stemming. Maar liefst zeshonderd parlementsleden scharen zich zo achter de ambitie om fast fashion de wereld uit te helpen.

LANDBOUW/AFRIKA

Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) en satellietbeelden kan de tool 'Africa Agriculture Watch' oogsten in Afrika voorspellen. “Hiermee kunnen we de schade van klimaatverandering en andere crises helpen beperken”, zeggen de Afrikaanse ontwikkelaars.

KLIMAATVERANDERING

Sinds de jaren zestig is de hoeveelheid warmte die wordt opgeslagen in landmassa aanzienlijk toegenomen. De warmteopslag op de continenten nam zelfs veel sterker toe dan de opwarming in oceanen en in de atmosfeer, stelt nieuw internationaal onderzoek waar ook de VUB aan meewerkte.

BERICHT UIT DRIE WERELDSTEDEN

De economische crisis dwingt de Argentijnse regering de afbouw van populaire energiesubsidies die twintig jaar geleden werden ingevoerd. Nu in Argentinië de winter nadert, zetten de inwoners van Buenos Aires zich schrap voor een factuur die in sommige gevallen maar liefst 136 procent hoger kan uitvallen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo