Nieuwsagentschap

Toerisme

OCEANEN

De bescherming van nationale parken op zee levert grote economische voordelen op, ook voor de visserij. Dat blijkt uit een onderzoek naar meer dan vijftig dergelijke reservaten in dertig landen.

LUCHTVAART

De klimaatimpact van de luchtvaart wordt sterk onderschat, zegt een nieuwe studie in opdracht van Bond Beter Leefmilieu (BBL). “Terwijl we van andere sectoren grote klimaatinspanningen verwachten, krijgt de luchtvaart vrij spel om te blijven uitstoten: dat is onrechtvaardig en contraproductief”, luidt de conclusie.

KLIMAATVERANDERING

De skisector in de VS alleen al heeft de afgelopen twintig jaar meer dan 5 miljard dollar misgelopen door de klimaatverandering. Het is voor het eerst dat een studie zich buigt over de economische schade van de opwarming van de aarde voor de ski-industrie.

BRAZILIË

Een duurzamer model voor de Braziliaanse Cerrado beschermt niet alleen de wereld tegen een voedselcrisis. Het kan de Braziliaanse economie ook 72 miljard dollar extra per jaar opleveren, zegt een rapport van het World Economic Forum.

INDIA

De bouw van de hoogste spoorbrug ter wereld is bijna afgerond. De Chenab-brug moet de onderontwikkelde, bergachtige regio Jammu en Kasjmir met de rest van India verbinden en economische voorspoed brengen, maar lokale bewoners maken zich ook zorgen. 

KLIMAATVERANDERING

Een klimaat dat warmer wordt zal ook invloed hebben op de stabiliteit van bergen, concludeert een internationaal team van onderzoekers. Zij keken naar het verleden om te kunnen inschatten wat de gevaren van loskomende stenen zijn voor bergsporters, wegen en spoorwegen.

TOERISME

Hoor jij de lokroep van Argentinië, Noorwegen, Thailand of Portugal en laat jouw baan afstandswerken toe? In meer dan vijftig landen kan je met een Digital Nomad Visum een tijdlang wonen en werken op je droombestemming.

GEZONDHEID

Onderzoek toont aan dat ziekten veroorzaakt door virussen die van dier op mens overspringen, “exponentieel” kunnen toenemen in de toekomst. Klimaatverandering, de toenemende wereldbevolking en onze drang om te reizen zijn de ideale cocktail om veel slachtoffers te maken, waarschuwen de onderzoekers.

ZUID-AFRIKA/BIODIVERSITEIT

Toeristen die tegen betaling een wild dier mogen achtervolgen, doden en de kop, hoorns of huid van het dier als trofee mee naar huis krijgen: dat is trofeejacht. Toegestaan in Zuid-Afrika maar tegelijk omstreden. Een slimme toeristentaks kan deze praktijk beëindigen, zeggen onderzoekers.

LUCHTVAART

Vandaag publiceren meer dan 75 organisaties een open brief waarin ze nationale en Europese beleidsmakers oproepen om privévliegtuigen te verbieden en frequent vliegen te belasten.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo