Nieuwsagentschap

113

DIEPZEEMIJNBOUW

Bedrijven staan te popelen om de oceaanbodem om te ploegen om kostbare ertsen te winnen, maar de weerstand tegen de nieuwe industrie groeit. De diepzee verstoren kan namelijk ernstige en onomkeerbare gevolgen hebben voor mens en planeet, schrijven Daniela Fernandez en Matthew Gianni, medeoprichters van de Deep Sea Conservation Coalition.

PLASTIC

Caribische stranden slikken tot drie keer meer plasticvervuiling dan de rest van de wereld. In landen zoals Jamaica is de afhankelijkheid van geïmporteerd en in plastic verpakt voedsel een van de redenen voor de massale vervuiling. En dat is niet goed voor het toerisme waar het land sterk afhankelijk van is.

CORONACRISIS

De verliezen in de toeristische sector als gevolg van de covid-19-pandemie kunnen dit jaar oplopen tot meer dan 3000 miljard dollar. Ontwikkelingslanden worden extra hard getroffen, zeggen de Verenigde Naties.

CORONACRISIS

Cubaanse artsen hebben de afgelopen decennia heel wat ervaring opgedaan met rampen en infectieziekten. Daardoor staan ze nu heel wat landen bij in hun strijd tegen covid-19, een belangrijke bron van deviezen voor Cuba.

CORONACRISIS

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken eisen een zware tol van de toeristische sector. Vooral het internationale toerisme zal zware klappen krijgen, zegt Pamela Coke-Hamilton van de VN-conferentie inzake handel en ontwikkeling (Unctad). Voor sommige van de paradijselijke reisbestemmingen ligt een economische ramp op de loer. 

VERVUILING

Dertien landen in Centraal-Amerika en het Caraïbische gebied gaan gezamenlijk actie ondernemen tegen de ongekende bloei van sargassum-zeewier aan hun kusten.

KOFFIE

Dorianne Rowan-Campbell kweekt Blue Mountain-koffie in Jamaica. Bijna drie decennia geleden koos ze resoluut voor de biologische landbouw. Velen verklaarden haar voor gek, maar vandaag heeft ze 1800 koffieplanten die ze gezond houdt met de hulp van vogels en insecten, en zonder dat er pesticiden aan te pas komen. “De aanwezigheid van vogels zijn een goede indicator.

PESTEN

Een op drie kinderen wordt regelmatig gepest op school. Hoe je er toevallig uit ziet, is vaakst het mikpunt van spot. Dat zegt Unesco naar aanleiding van een nieuw rapport.

KLIMAAT

Na de technisch succesvolle maar politiek zwakke klimaattop in Polen volgt in 2019 een belangrijk klimaatexamen voor de wereld. Grote vraag is hoeveel en welke landen hun nationale klimaatplannen zullen opkrikken, en hoe.

VOEDING

Al meer dan 100 miljoen Latijns-Amerikaanse en Caraïbische kinderen eten gezonder dankzij de schoolkantine. Het Braziliaanse voorbeeld inspireerde dertien andere landen tot een eigen schoolmaaltijdenprogramma.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo