Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/info-voor-sponsors

Info voor sponsors

Help IPS Vlaanderen zijn missie waarmaken

IPS Vlaanderen is een uniek communicatieproject. Het helpt Vlaamse en Nederlandse kranten hun internationale nieuwsaanbod te verrijken en evenwichtiger uit te bouwen en verstevigt het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking en internationale solidariteit in de Lage Landen. Daarom ondersteunen donoren IPS Vlaanderen financieel.

IPS Internationaal, het journalistieke netwerk waarvan IPS Vlaanderen deel uitmaakt, is het enige internationale nieuwsagentschap dat meer correspondenten in ontwikkelingslanden dan in de rijke landen telt. Samen met de eigenzinnige concentratie op thema's als (duurzame) ontwikkeling, de gevolgen van globalisering, armoedebestrijding, mensenrechten, internationale samenwerking, democratisering en de rol van vrouwen, levert dat een uniek nieuwsaanbod op.

De Vlaamse overheid en 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, verlenen IPS Vlaanderen programmasteun omdat ze vinden dat het nieuwsagentschap Vlaanderen helpt het Zuiden niet uit het oog te verliezen. De federale overheid in België en de Nederlandse Commissie voor Duurzame Ontwikkeling financieren nieuwsprojecten in verband met de Millenniumdoelstellingen en de effecten van globalisering. Naast de inhoudelijke troeven van IPS is het sterkste argument daarvoor dat IPS Vlaanderen meer dan 3 miljoen lezers bereikt in Vlaanderen en Nederland.

Internationaal krijgt IPS programmasteun van verscheidene VN-organisaties, van grote donoren als Nederland en Noorwegen, van ontwikkelingslanden als Brazilië en van grote organisaties als Oxfam Novib. De regionale centra van IPS krijgen ook projectsteun voor uiteenlopende informatieprojecten en voor de opleiding van journalisten.

IPS Vlaanderen en IPS Internationaal hopen nog meer steun aan te trekken om hun correspondentennetwerk verder uit te bouwen en te kunnen inspelen op nieuwe journalistieke uitdagingen.

Mail naar sigyn@ipsnews.be als u meer informatie wenst over de mogelijkheden om IPS te steunen.