Nieuwsagentschap

Rwandese vluchtelingen bang voor terugkeer

MENSENRECHTEN
Alle nieuws

Meer nieuws

GEZONDHEIDSZORG

Afrika moet zelf medisch onderzoek leiden, schrijft Caxton Murira van de Science for Africa Foundation. Dat is essentieel om de uitdagingen van het continent op het gebied van gezondheidszorg aan te pakken.

GEZONDHEID

De kindersterfte in de wereld is nog nooit zo laag geweest als vandaag. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.

VERKIEZINGEN

2024 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de democratie, schrijft politiek analist Nicholas Reece van de Universiteit van Melbourne. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis zullen meer dan vier miljard mensen in meer dan veertig landen naar de stembus gaan. Zal de democratie deze lakmoesproef doorstaan?

CONGO

Unicef trekt aan de alarmbel wegens de situatie voor kinderen in de Democratische Republiek Congo. Het land is op weg om voor het derde opeenvolgende jaar een recordaantal schendingen tegen kinderen te registreren. Het gaat daarbij om bijzonder ernstige zaken zoals seksueel geweld, moord en ontvoering.

ZORG

Woonzorgcentra die erin slagen om ‘familiale relaties’ op te bouwen tussen de bewoners en het personeel, scoren beter op welzijn voor de bewoners en voor het personeel zelf. Dat concludeert een studie door de Universiteit van Leeds.

MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

INFECTIEZIEKTEN

Het aantal besmettingen met hepatitis B en C stijgt en leidt nu wereldwijd al tot 1,3 miljoen doden per jaar. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trekt aan de alarmbel.

WAR ON DRUGS

Sebastian Duterte, de burgemeester van de Filipijnse stad Davao, heeft een nieuwe war on drugs uitgeroepen. Human Rights Watch meldt dat in de dagen na die aankondiging minstens twaalf mensen werden gedood door de lokale autoriteiten. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo