Nieuwsagentschap

Ontwikkelingsgeld "verdwijnt" in Haïti

HAÏTI (1/2)
Alle nieuws

Meer nieuws

HAITI

Het jarenlange geweld door bendes in Haïti escaleert en daadkracht van de internationale gemeenschap blijft uit, zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. “Miljoenen mensen worden bedreigd door honger en geweld.”

HONGER

De internationale steun tegen honger daalt. Het budget dat nodig is om de ergst getroffen landen bij te staan is een kwart lager ten opzichte van het jaar ervoor, stelt een analyse van Action Against Hunger. “Het beëindigen van honger is nochtans goed haalbaar”, zeggen experts.

HAÏTI

Unicef waarschuwt voor een verontrustende stijging van het aantal ontvoeringen van vrouwen en kinderen in Haïti. Sinds de moord op president Jovenel Moïse twee jaar geleden zit de Haïtiaanse bevolking gevangen in een vicieuze cirkel van extreem (bende-)geweld en politieke instabiliteit.

HAÏTI

Overstromingen in Haïti de voorbije dagen hebben meer dan tienduizend mensen op de vlucht gejaagd. Ze treffen een land dat al in diepe crisis verkeerde, en het orkaanseizoen moet nog beginnen.

MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

BANKEN

Belfius is de enige bank die erop is achteruitgegaan wat ethisch investeren betreft. Alle andere banken gaan er licht op vooruit in de nieuwe "Bankwijzer", maar kleine spelers doen het beduidend beter dan grootbanken. 

ONTWIKKELING

De helft van de 75 meest kwetsbare landen ter wereld ziet de kloof met rijke landen opnieuw groeien, blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldbank. Nochtans beschikken de landen vaak over een jonge bevolking, grote natuurlijke rijkdommen en een groot potentieel aan energie.

PLASTICVERVUILING

Amazon verpakt en beschermt zijn verzendingen in de Verenigde Staten nog altijd in bergen plastic. “Waarom zijn wij nog steeds The United States of Plastic? Andere landen doen veel beter”, zegt milieuorganisatie Oceana in een nieuw rapport.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo