Nieuwsagentschap

Nucleair Iran vormt niet noodzakelijk bedreiging

VS/IRAN
Alle nieuws

Meer nieuws

KLIMAATVERANDERING

In een scenario waarbij de wereldwijde temperatuur blijft stijgen, zullen sprinkhanen vaker voorkomen in landen zoals Iran, Afghanistan en Turkmenistan. Wetenschappers waarschuwen dat deze vraatzuchtige insecten de voedselzekerheid in die gebieden in het gedrang kunnen brengen.

GEOPOLITIEK

Amerikaanse bommenwerpers hebben op 2 februari tientallen plaatsen in Irak en Syrië aangevallen om een droneaanval te wreken die aan drie Amerikaanse soldaten het leven kostte. Die aanval op een Amerikaanse basis in Jordanië wordt toegeschreven aan door Iran gesteunde milities.

RODE ZEE

Sinds november vorig jaar zijn herhaalde aanvallen uitgevoerd op schepen door vermoedelijke Somalische piraten. Laten ze zich inspireren door de Houthi-rebellen, en is hun dreiging weer helemaal terug? Samuel Oyewole, hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Nigeriaanse Universiteit van Oye Ekiti, analyseert de dreiging.

ISRAEL-HAMAS

De strijd tussen de Israëlische strijdkrachten en de militanten van Hamas in Gaza gaat onverminderd door. Het dodental stijgt en de wapenvoorraden lijken schier onuitputtelijk. Defensie-expert Terrence Guay legt uit waar Israël en Hamas hun wapens blijven halen.

GAZA

Het Operaplein in Antwerpen kleurt vandaag rood van de klaprozen: een gezamenlijke actie waarmee humanitaire organisaties een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren in Gaza eisen.

SYRIË

In het door oorlog geteisterde Syrië worden steeds vaker pasgeborenen achtergelaten op straat, in parken of in moskeeën. In een recent geopend centrum vangen vrijwiligers vondelingen op en starten de moeizame zoektocht naar de ouders of een adoptiegezin.

RUSLAND

Begin maart al waarschuwden de Verenigde Staten voor de imminente dreiging van een terroristische aanval op een massabijeenkomst. Robert M. Dover, hoogleraar Inlichtingen en Nationale Veiligheid aan de Universiteit van Hull, legt uit hoe de uitwisseling van inlichtingen werkt, waarom het Kremlin die waarschuwing genegeerd kan hebben.

JEMEN

De oorlog in Jemen gaat zijn tiende jaar in, maar een gebrek aan interesse van de internationale gemeenschap maakt de crisis in het straatarme land compleet. Ondervoeding treft meer dan 18 miljoen mensen, waarschuwt de Noorse Vluchtelingenraad.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo