Nieuwsagentschap

Mauritaanse hoofdstad bedreigd door zee

MILIEU/MAURITANIË
Alle nieuws

Meer nieuws

MAROKKO

Marokko zet volop in op de ontwikkeling van groene waterstof - die geproduceerd wordt op basis van hernieuwbare energie. Het land wil investeerders aantrekken met een opvallend aanbod: een miljoen hectare land.

MEDIA

De oorlog in Oekraïne, Gaza en de aardbevingen in Turkije en Syrië domineerden een tijdlang het nieuws in 2023, maar konden het niet halen van de nieuwe Barbie-film of berichten over de nieuwste iPhone. Care International maakt daarom elk jaar een top tien van de meest vergeten crises in de wereld. Angola 'wint' de eerste plaats.

FAST FASHION

Als je kleren gaat shoppen, stellen steeds meer kledingmerken voor om je oude spullen terug af te nemen. Ze geven je er zelfs korting voor als je iets binnenbrengt. Maar die kleren komen vaak niet goed terecht, zegt de Nederlandse ngo Changing Markets Foundation.

PERSVRIJHEID

Door de opmars van jihadisme en militaire junta’s wordt het steeds gevaarlijker om journalistiek te bedrijven in de Sahel-regio, volgens een nieuw rapport van Reporters Zonder Grenzen (RSF). Door het gebrek aan vrije verslaggeving spreekt de organisatie spreekt van “de grootste blinde vlek van Afrika”.

LUCHTVAART

Europese lagekostenmaatschappijen als Ryanair en Wizz Air vervuilden in 2023 meer dan ooit. Ze stoten nu aanzienlijk meer uit dan tijdens de piek voor de coronapandemie.

KLIMAAT

Tegen 2050 zal het gemiddelde inkomen wereldwijd met bijna een vijfde dalen als een gevolg van de klimaatcrisis. Dat kost ons zes keer meer dan de nodige ingrepen om de opwarming van de aarde te beperken, stelt onderzoek in Nature. Voor Europa wordt het verlies op 11 procent geschat.

GEZONDHEID

Minuscule plasticdeeltjes in ons eten en drinken vinden via de darmen een weg naar andere organen zoals de lever, nieren en hersenen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij muizen.  

OCEANEN

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft dinsdag een verbod aangekondigd op bodemsleepnetten in beschermde mariene gebieden. Griekenland is het eerste Europese land dat de schadelijke vispraktijk aan banden legt. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo