Nieuwsagentschap

Klimaatverandering doet hoeveelheid drinkwater toenemen

KLIMAATVERANDERING
Alle nieuws

Meer nieuws

ECONOMIE

Een kwart van de elektrische auto’s die dit jaar in Europa worden verkocht, zal in China geproduceerd zijn, blijkt uit een analyse van milieudenktank T&E. Hogere importheffingen kunnen helpen, maar de Europese fabrikanten moeten vooral sneller elektrificeren om te overleven.

ENERGIE

De wereldwijde CO2-uitstoot uit energie groeide bereikte vorig jaar opnieuw een record, blijkt uit cijfers van het Internationaal Energieagentschap. Maar de groei neemt wel af, mede dankzij de razendsnelle opmars van wind- en zonne-energie en elektrische wagens.

DIGITALISERING

Digitale technologieën kunnen veel Afrikaanse samenlevingen helpen. Ze kunnen de gezondheidszorg verbeteren, de toegang tot onderwijs bevorderen en financiële inclusie versterken. Maar er zijn nog veel obstakels, schrijft digitaliseringsexperte Stephanie Arnold.

ONGELIJKHEID

Uit een nieuwe analyse van Oxfam blijkt dat minder dan acht cent van elke euro aan belastinginkomsten in de G20-landen afkomstig is van belastingen op vermogen. Goederen en diensten worden veel zwaarder belast.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

LUCHTVAART

De klimaatimpact van de luchtvaart wordt sterk onderschat, zegt een nieuwe studie in opdracht van Bond Beter Leefmilieu (BBL). “Terwijl we van andere sectoren grote klimaatinspanningen verwachten, krijgt de luchtvaart vrij spel om te blijven uitstoten: dat is onrechtvaardig en contraproductief”, luidt de conclusie.

VN

Nairobi in Kenia - en niet Brussel, Bonn, of Genève - werd door de VN naar voren geschoven als de beste plek om het Santiago Netwerk te installeren, de organisatie die advies zal uitbrengen over verlies en schade als gevolg van klimaatverandering. Toch gaat Genève, de derde duurste stad ter wereld, met de eer lopen.

SCHEEPVAART

Duurzame scheepsbrandstoffen zouden al in 2035 een vergelijkbare kostprijs kunnen bereiken als fossiele brandstoffen, tenminste als er wordt overgegaan tot ambitieus beleid en gezamenlijke actie. Dat zegt een nieuw rapport dat gisteren is vrijgegeven door technologiegroep Wärtsilä.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo