Nieuwsagentschap

Klimaatencycliek Franciscus komt er deze zomer

KLIMAATVERANDERING
Alle nieuws

Meer nieuws

LGBTQ+

In ministaatjes als Monaco, Liechtenstein en Andorra verandert de houding rond homorechten. Maar religie en conservatieve tradities blijven obstakels waardoor ze doorgaans pas veel later hun grotere buurlanden bijbenen.

KLIMAATTOP GLASGOW

De paus, de aartsbisschop van Canterbury en de patriarch van de orthodoxe kerk waarschuwen in een gezamenlijke brief  voor de hoogdringendheid van de klimaatverandering. Ze pleiten voor wereldwijde samenwerking om de klimaatcrisis en de impact ervan op de armoede aan te pakken.

KLIMAATVERANDERING

De VN-top verwacht veel van de langverwachte milieu-encycliek van paus Franciscus. Die komt er volgende donderdag.

KLIMAAT

In het Vaticaan wordt vandaag een top gehouden met als thema "Bescherm de aarde, verhef de mensheid". De discussies moeten de basis leggen voor een pauselijke encycliek over het milieu en de klimaatverandering.

KLIMAAT

De gevoelstemperatuur stijgt drie keer zo snel door de klimaatverandering. Dat zegt nieuw Amerikaans onderzoek verschenen in Environmental Research Letters.

LUCHTVAART

De klimaatimpact van de luchtvaart wordt sterk onderschat, zegt een nieuwe studie in opdracht van Bond Beter Leefmilieu (BBL). “Terwijl we van andere sectoren grote klimaatinspanningen verwachten, krijgt de luchtvaart vrij spel om te blijven uitstoten: dat is onrechtvaardig en contraproductief”, luidt de conclusie.

VN

Nairobi in Kenia - en niet Brussel, Bonn, of Genève - werd door de VN naar voren geschoven als de beste plek om het Santiago Netwerk te installeren, de organisatie die advies zal uitbrengen over verlies en schade als gevolg van klimaatverandering. Toch gaat Genève, de derde duurste stad ter wereld, met de eer lopen.

SCHEEPVAART

Duurzame scheepsbrandstoffen zouden al in 2035 een vergelijkbare kostprijs kunnen bereiken als fossiele brandstoffen, tenminste als er wordt overgegaan tot ambitieus beleid en gezamenlijke actie. Dat zegt een nieuw rapport dat gisteren is vrijgegeven door technologiegroep Wärtsilä.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo