Nieuwsagentschap

Forse stijging van aantal ivf-kinderen in Egypte

EGYPTE
Alle nieuws

Meer nieuws

MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

MAROKKO

Marokko zet volop in op de ontwikkeling van groene waterstof - die geproduceerd wordt op basis van hernieuwbare energie. Het land wil investeerders aantrekken met een opvallend aanbod: een miljoen hectare land.

JEMEN

In amper vier dagen heeft een vaccinatiecampagne tegen polio in Jemen ruim 1,29 miljoen jonge kinderen bereikt. Een opsteker voor het land, dat acht jaar burgeroorlog achter de rug heeft.

ISRAEL-HAMAS

De strijd tussen de Israëlische strijdkrachten en de militanten van Hamas in Gaza gaat onverminderd door. Het dodental stijgt en de wapenvoorraden lijken schier onuitputtelijk. Defensie-expert Terrence Guay legt uit waar Israël en Hamas hun wapens blijven halen.

GEZONDHEIDSZORG

Afrika moet zelf medisch onderzoek leiden, schrijft Caxton Murira van de Science for Africa Foundation. Dat is essentieel om de uitdagingen van het continent op het gebied van gezondheidszorg aan te pakken.

GEZONDHEID

Minuscule plasticdeeltjes in ons eten en drinken vinden via de darmen een weg naar andere organen zoals de lever, nieren en hersenen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek bij muizen.  

GEZONDHEID

Nigeria is het eerste land ter wereld dat een baanbrekend vijf-in-één-vaccin tegen meningitis heeft geïntroduceerd. Het Men5CV-vaccin biedt bescherming tegen de vijf belangrijkste stammen van meningokokkenbacteriën die verantwoordelijk zijn voor hersenvliesontsteking.

PFAS

Wie vaak vis en zeevruchten eet heeft een hoger risico op blootstelling aan per- en polyfluoralkylstoffen (PFAS). Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo