Nieuwsagentschap

Bahrein overweegt alcoholverbod

BAHREIN
Alle nieuws

Meer nieuws

GEOPOLITIEK

De oorlog in Gaza schudt de Midden-Oostenstrategie van China flink dooreen. Peking kan zich steeds moeilijker gedragen als “de vriend van iedereen en de vijand van niemand” in de regio, schrijft Chinakenner Andrew Latham

GEOPOLITIEK

De Jemenitische Houthi-militie lanceerde op dinsdag 31 oktober een reeks raketten en drones op Israël. Meteen ontstond de vrees voor een regionale escalatie van het conflict in het Midden-Oosten. "Maar ook de vijandigheden in Jemen zelf kunnen hierdoor opnieuw oplaaien", zegt Mahad Darar, expert Jemenitische politiek aan de Colorado State University.

ISRAEL-PALESTINA

Er zal maar één winnaar zijn in de oorlog die zopas is uitgebroken tussen Israël en de Palestijnse militante groep Hamas. En dat is noch Israël noch Hamas, schrijft expert internationale politiek Aaron Pilkington.

ISRAEL-PALESTINA

Israël en de Verenigde Arabische Emiraten hebben in Dubai een vrijhandelsakkoord ondertekend. Het is de eerste keer dat een Arabisch land zulke intense bilaterale relaties aangaat met Israël.

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

OORLOG IN OEKRAÏNE

Litouwen en andere Oost-Europese lidstaten bepalen niet vaak de politieke agenda in Europa. Tijd om daar verandering in te brengen? “Litouwen waarschuwt al sinds 2008 dat Rusland Oekraïne wil innemen”, zegt Viktoriia Lapa, expert Internationaal Recht aan het Institute for European Policymaking.

INTERNATIONALE VROUWENDAG

De programmering van filmfestivals is de afgelopen dertien jaar diverser geworden en het aantal vrouwelijke cineasten is toegenomen. Dat is de conclusie van een analyse van zeshonderd filmfestivals wereldwijd.

PANDEMIE

Een groep Afrikaanse wetenschappers is het niet eens met de manier waarop de wereld zich klaarmaakt voor de volgende pandemie: ze hekelen dat er weinig begrip is voor Afrikaanse noden en wensen en er wereldwijde maatregelen worden voorgesteld die vooral Westerse landen vooruit helpen.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo